La història de Jude Bellingham és realment curiosa i interessant. Perquè poca gent sap que, quan era encara més jove, va passar un temps a Espanya, entrenant-se a les files del Cornellá, un dels equips més importants de Catalunya. Això li va servir per aprendre molt, i poc després, ja era titular indiscutible al primer equip del Birmingham City. Allà, es va consolidar a l'exigent Championship, quan només tenia 16 anys, i encara estant en edat juvenil.

Lluny d'acusar la seva inexperiència i la seva joventut, va fer una temporada increïble, que va provocar que els millors clubs del planeta es barallessin per ell. Entre ells, el Barça, que el va convidar a conèixer les instal·lacions, després que els observadors recomanessin la seva contractació. I el centrecampista nascut el 2003, que pot jugar com a extrem, interior, mitjapunta o migcampista, va acceptar encantat. Però Josep María Bartomeu el va deixar escapar.

Bartomeu fora de joc Europa Press

Josep María Bartomeu/ Europa Press

Creia que els més de 20 milions d'euros que demanaven per la seva contractació eren excessius, i era un risc que no valia la pena córrer. Per això, no va posar obstacles al Borussia Dortmund, que va ser el club que va confiar en l'internacional anglès, repetint l'experiment que tan bon resultat li va donar amb Jadon Sancho. I, novament, van tornar a encertar, ja que Bellingham ja va ser indiscutible en el curs anterior. I en aquest, no ha fet més que seguir creixent i progressant.

Ja ha demostrat la seva personalitat i les seves increïbles condicions físiques, tècniques i mentals a grans escenaris. Està cridat a ser un dels millors del planeta en un futur proper, i hi ha qui creu que el just vencedor del Golden Boy i del Trofeu Kopa d'aquest any hauria d'haver estat ell, i no Pedri González. Encara que, en cas de continuar amb la seva actual progressió, ningú no dubta que l'any que ve serà l'elegit.

Jude Bellingham Besiktas Dortmund EFE

Jude Bellingham/ EFE

Al Signal Iduna Park estan encantats amb el '22', i saben que serà la seva pròxima gran venda. Equips de la talla de Bayern de Munic, Reial Madrid, Juventus de Torí, Manchester United, Paris Saint-Germain o Manchester City estan molt atents.

El Liverpool, el gran favorit a la subhasta

Encara que és el Liverpool el club que més interès ha mostrat, fins a la data, en emportar-se Bellingham. Jürgen Klopp ha quedat meravellat amb ell, sempre que ha vist algun partit del seu antic club, i creu que encaixa perfectament en l'estil de joc que ell proposa.

Des de Anfield poden fer un gran esforç econòmic per ell, fins i tot, durant el pròxim estiu, i es diu que estarien preparant una oferta de 100 milions d'euros. Una xifra molt important per un xaval que encara podria jugar amb l'equip sub 19 del BVB.

El Barça va cometre un altre error imperdonable deixant escapar a Bellingham...