L'edició número 100 del Giro d'Itàlia serà recordada per l'aturada d'emergència de Tom Dumoulin per fer les seves necessitats. La còmica i inusual escena entre els favorits ha tingut lloc durant l'etapa reina de la ronda italiana i a falta de només 30 quilòmetres per acabar l'etapa. El líder, la maglia rosa, no ha pogut aguantar més i ha hagut de parar a "cagar".

Dumoulin s'ha trobat indisposat durant l'etapa i quan estava lluitant per la victòria dins el grup capdavanter dels favorits de la general s'ha aturat per fer les seves necessitats. "Necessitava, amb perdó, cagar", ha afirmat Dumoulin en acabar la jornada. El ciclista holandès ha afegit que s'ha trobat "realment malament" en el descens de l'Stelvio i ha hagut de parar.

Malgrat la precipitada aturada, Dumoulin no ha perdut el liderat. El ciclista holandès ha acabat l'etapa en tretzena posició a 2'18" de Vincenzo Nibali, primer classificat, i ha pogut mantenir la maglia rosa a la classificació general amb 31" respecte Nairo Quintana i 1'12" amb Nibali.