L'Espanyol ha aconseguit una victòria de mèrit contra el Betis al Benito Villamarín gràcies a un solitari gol de Diego Reyes i a les múltiples i decisives aturades de Diego López. Els blanc-i-blaus, amb més esforç que futbol, sumen la seva segona victòria a la Lliga i se situen fora de la zona de descens amb onze punts.

Confiança cega

Quique Sánchez Flores ha seguit mantenint el mateix bloc tot i les urgències. Només ha introduït tres canvis a l’onze inicial respecta a la setmana passada contra l’Eibar. El jove del filial Aaron Martín ha ocupat el lateral esquerre, Hernán Pérez era l’amo de la banda dreta després de superar els problemes físics i David López tornava a l’eix de la defensa.

L’entrenador segueix confiant en uns jugadors que, de moment, no han respòs a les expectatives del projecte. Quique seguia amb la mateixa idea d’un Betis que travessa per una situació similar. Els andalusos tampoc troben l’interruptor que faci funcionar l’equip.

L’Espanyol ha tornat a cedir la iniciativa en un inici on s’ha limitat a veure-les venir. Sense voluntat de manar amb la pilota, les primeres ocasions locals, de la mà de l’exblaugrana Tony Sanabria, eren producte del que s’estava veient sobre la gespa del Villamarín. Amb el pas dels minuts, com en la majoria de partits d’aquesta temporada, els blanc-i-blaus han aconseguit assentar-se.

Defensant bé i ajudant-se de la falta d’idees d’un Betis que depèn en excés de Joaquin, els de Quique han tingut les millors ocasions abans del descans. Gerard Moreno, que tornava a fer parella amb Leo Baptistao a la punta d’atac, ha fregat el primer gol però el seu xut l’ha desviat Adán.

Resistir i guanyar

El descans ha obert un partit nou. El Betis, més exigit per jugar de local, ha inclinat el camp. L’Espanyol ha passat els pitjors moments però com sempre, Diego López, l’ha aconseguit mantenir amb vida. La defensa li ha donat ales als blanc-i-blaus.

Hernán ha avisat en un contracop i a la següent jugada, Diego Reyes ha fet l'únic gol del partit. A la sortida d’un córner, el central mexicà ha rematat de cap a la frontal de l’àrea petita per posar el 0-1. Els andalusos ho han apostat tot als canvis però l’Espanyol ha resistit.

Sense modificar el guió, els blanc-i-blaus han aguantat les envestides d’un Betis que ha atacat més amb el cor que amb el cap. Cada minut que passava era una petita victòria. La importància dels tres punts s’ha fet encara més visible quan Quique ha renunciat a l’atac, col·locant una defensa de cinc.

L’entrenador ha tingut sort perquè en l’última jugada del partit, Diego López ha salvat la victòria amb una de les aturades de la jornada. L’Espanyol ha suat de valent per sumar tres punts capitals que li donen aire i l’allunyen de la zona de descens.