Joan Barreda va avisar que ho donaria tot "per guanyar el Dakar" i en la primera etapa després de l'entrevista no ha defraudat ningú. El castellonenc s'ha imposat a Adrien van Beveren, actual líder de la classificació general, i li ha retallat gairebé tres minuts (2'51'''). Kevin Benavides ha finalitzat tercer, tot i que molt lluny dels dos primers pilots.

No obstant això, el valencià ha tingut una caiguda en el tram final i s'ha fet mal en un genoll. Barreda ha perdut l'ampli marge que havia aconseguit respecte als seus perseguidors però tot i així s'ha refet i ha acabat imposant la seva autoritat, encara que ha arribat a la meta molt adolorit.

"Al voltant del quilòmetre 300 he sortit de la pista i he tingut una gran caiguda. Crec que m'he trencat el genoll, i des d'aquell moment he reduït la velocitat a causa del dolor. El meu genoll està totalment inestable i no puc recolzar la cama", ha explicat el mateix pilot en finalitzar l'etapa.

  Nom Equip Temps
Etapa      
1 Joan Barreda Honda 5h11'10''
2 Adrien van Beveren Yamaha +2'51''
3 Kevin Benavides Honda +8'02''
General      
1 Adrien van Beveren Yamaha 21h49'18''
2 Kevin Benavides Honda +3'14''
3 Joan Barreda Honda +4'45''


Tot i que encara està per determinar si podrà continuar disputant el Dakar o haurà d'abandonar, la victòria de Barreda li permet retallar distàncies i estar a menys de 5 minuts d'Adrien van Beveren.

Sainz agafa el liderat

Carlos Sainz ja lidera el Dakar després de guanyar la setena etapa i aprofitar-se dels problemes de Peterhansel. El pilot francès ha trencat els amortidors de la roda del darrere esquerra i el triangle de la direcció. I per arreglar-ho ha hagut d'esperar a què arribés un retardat Cyril Despres, el seu company d'equip, també amb problemes, per canviar peces.

Amb mig Dakar a la butxaca i més d'una hora respecte als seus màxims rivals, Sainz ara haurà de minimitzar errades. Però tot pot passar i una avaria mecànica pot obrir de nou les possibilitats a la resta de favorits.

  Nom Equip Temps
Etapa      
1 Carlos Sainz Peugeot 4h49'26''
2 Giniel De Villiers Toyota +12'05''
3 Nasser Al-Attiyah Toyota +14'19''
General      
1 Carlos Sainz Peugeot 21h41'38''
2 Nasser Al-Attiyah Toyota +1h11'29"
3 Stephane Peterhansel Peugeot +1h20'46"