Nit de bogeria la que s'ha viscut a São Paulo i, sobretot, a Porto Alegre, ciutats on es disputaven els 2 partits en els quals s'anava a decidir el Brasileirão en la seva última jornada.

D'una banda, el favorit era el Flamengo, que arribava líder al camp d'un São Paulo que necessitava guanyar per classificar-se directament per a la Copa Llibertadors. I per l'altre estava l'aspirant, l'Internacional de Porto Alegre, que necessitava guanyar i que el Flamengo no ho fes. El Colorado, de fet, va perdre l'opció de dependre de si mateix a la jornada anterior, en la que va veure com el Fla li remuntava un 0-1 inicial en el duel| que els va enfrontar a ambdós. L'Inter jugava a casa contra el Corinthians, que no s'hi jugava res.

Internacional Porto Alegre EFE

Els jugadors de l'Inter, desesperats, després del xiulet final / EFE

Dos gols i un penal anul·lats desesperen l'Inter i donen el títol al 'Fla'

El partit del Flamengo ha estat molt igualat, amb alternatives per a ambdós equips, i just abans del descans s'han avançat els locals gràcies a un gol de Luciano. Mentrestant, a Beira-Rio, l'Internacional era molt superior al Corinthians, però no al VAR. I és que ja en la primera part l'Inter ha vist com com li anul·laven un gol per fora de joc i com l'àrbitre es desdeia d'un penal assenyalat després de revisar l'acció al monitor.

A la segona part, el Fla ha aconseguit l'empat, però el São Paulo ha marcat de nou, en una jugada iniciada per l'exblaugrana Dani Alves.

Amb el 2-1 de l'estadi de Morumbi sense moure's més, a l'Internacional de Porto Alegre només li faltava un gol per proclamar-se campió. Ha tingut infinitat d'ocasions fins que al minut 96 ha aconseguit l'anhelat diana. La bogeria ha estat màxima, fins que el linier ha aixecat el banderí, un fora de joc, molt just, certificat pel VAR. Quedava 1 minut més d'afegit i el Colorado encara ha tingut una altra ocasió claríssima, però res.

Al final, el Flamengo ha perdut, però ha pogut celebrar el títol. A Porto Alegre encara no es creuen que no hagin passat de l'empat. Jornada per a la història del futbol brasiler.

Imatge principal: els jugadors del Flamengo, celebrant el títol de lliga / EFE