El PSG no fa presoners al mercat de fitxatges i té en el FC Barcelona la seva víctima preferida. El 2017 ja va endur-se del Camp Nou un dels lingots del daurat trident que tenia el conjunt blaugrana amb l'operació Neymar. Ho va fer, precisament, pagant el seu pes en or, assestant un cop molt dur a l'orgull culer, però deixant a les arques del club els 222 milions d'euros de la seva clàusula de rescissió.

Deixant l'administració d'aquests a banda, la traïció de Neymar es queda curta al costat de la deserció d'Ousmane Dembélé. El francès, recordem, tenia una clàusula de rescissió de 50 milions d'euros durant els mesos de juny i juliol de la qual ell i el seu representant, Moussa Sissoko, se n'embutxacarien la meitat. Aquesta, en canviar el calendari a 1 d'agost, alleujava el Barça perquè tornava a ser de 100 milions d'euros, però el 'clan Dembélé' i el Paris Saint-Germain van emparaular el seu traspàs, fent valer les condicions vigents durant el període de 'rebaixes'. Finalment, l'operació s'ha tancat per 50,4 milions.

Neymar presentacio psg numero 10   EFE
Neymar, en la seva presentació com a futbolista del Paris Saint-Germain / Foto: EFE

Dembélé repta a un pols i mossega la mà que li donava menjar

Sens dubte, moviment cínic, fred i calculador per part de Sissoko i de Dembélé, però la pel·lícula encara prendria un rumb cap a un desenllaç pitjor quan el Barça encaixés la sorpresa. La postura de l'entitat catalana, en tot moment, era la de mantenir el seu futbolista en plantilla, però Dembélé, que havia pres la decisió antagònica, apostaria per repartir-se 25 milions d'euros amb el seu agent, deixant els altres 25 milions al Barça. Finalment, segons informa el diari Sport, després d'uns dies de dures negociacions, el Barça ha aconseguit endur-se 35,4 milions, més del que estava previst, deixant només 15,4 per al jugador. 

El club, aleshores, en considerar que ni el jugador ni el seu representant havien seguit de manera correcta els passos per activar la clàusula bimensual, demanaria l'abonament de més del 50% dels 50 milions que pagarà el PSG per ell. No obstant això, Dembélé i Sissoko, en una nova ostentació de cobdícia, es tancarien en banda, negant-se rotundament a cedir cap euro.

L'ex del Borussia Dortmund va arribar al Camp Nou a canvi de 140 milions d'euros i, després d'actituds poc professionals, horaris i dietes alienes als costums d'un futbolista i, sobretot, lesions propiciades per aquests mals hàbits, Dembélé ha decidit marxar. Ha decidit marxar, reptant a un pols i mossegant la mà que li donava menjar, la mà que el va acaronar concedint-li paciència durant les seves innumerables lesions i, en nom de tota l'afició, exculpant-lo de l'estira-i-arronsa per decidir si renovava o no el seu primer contracte a can Barça. El barcelonisme va deixar enrere l'ostracisme de la seva estrella i els xiulets que merescudament li propinava i va donar pas als aplaudiments i a l'entonació l'uníson de la Marsellesa amb el seu nom. Tot, per això.

Neymar va deixar prop de 200 milions d'euros més

Mirant l'evolució d'ambdós casos, el cert és que Neymar mereix una estàtua al Camp Nou si se'l compara amb Dembélé. El brasiler, a banda d'una Champions League i d'un rendiment a l'altura dels tenors que l'acompanyaven a la 'MSN', va deixar prop de 200 milions d'euros més amb la seva sortida. Va acabar penedint-se, veurem amb Dembélé.