El Barça té objectius molt ambiciosos al mercat de fitxatges, i un d'ells és Bernardo Silva. El migcampista portuguès del Manchester City és una de les peticions de Xavi Hernández, que juntament amb Mateu Alemany, són conscients que el seu perfil seria un salt de qualitat enorme tant per a la sala de màquines, com per a la parcel·la ofensiva, amb un perfil híbrid entre la mitja punta i la banda dreta, amb tendència a buscar la diagonal.

Bernardo Silva vol jugar al Barça

El portuguès ha firmat una temporada fantàstica, i la seva cotització s'ha disparat, però el Barça compta ara amb una basa important, i és que Bernardo Silva ja hauria decidit que vol jugar les pròximes temporades al FC Barcelona. Segons publica el diari Sport, l'exfutbolista del Mònaco ha acceptat la proposta del Barça i veuria amb bons ulls un moviment per a, als seus 27 anys, buscar un nou repte en la seva carrera.

Bernardo Silva Pep Guardiola Manchester City Europa Press
Bernardo Silva parla amb Pep Guardiola en un partit del Manchester City / Foto: Europa Press

Així ho explica l'esmentat diari, que assegura que el jugador ja ha parlat amb el seu agent, el també portuguès Jorge Mendes, perquè faci el possible per arribar a un acord tant amb el Barça com amb el Manchester City. Perquè el club anglès, i el seu entrenador Pep Guardiola, ja són conscients de les intencions del seu número 20, que ja va estar a prop d'anar-se'n l'estiu passat.

Però el context és molt diferent. Fa un any, va ser precisament Pep Guardiola qui el va posar al mercat, ja que no confiava massa en ell, i ho considerava com un actiu del qual es podia prescindir. Però les negociacions, tant amb el Barça com amb els altres clubs que van poder arribar a interessar-se, no van arribar a bon port, i Bernardo Silva es va acabar quedant per lluitar per un lloc, i no només l'ha lluitat, sinó que l'ha guanyat.

El City demana 100 milions i el Barça comença oferint la meitat

Aquesta última temporada ha jugat un total de 50 partits entre totes les competicions, anotant una xifra més que digna de 13 gols, i repartint set assistències de gol, la qual cosa ha posat en relleu que és un grandíssim jugador. Si ho sap el Barça, que per això el vol fitxar, també el té claríssim el Manchester City, i és per això que les exigències dels citizen són altíssimes.

Bernardo Silva Manchester City EuropaPress
Bernardo Silva celebra un dels seus gols amb el Manchester City / Foto: EuropaPress

"Ara com ara crec que Bernardo Silva seguirà. Però com he dit sempre, ja des de la meva etapa al Barça, no vull jugadors que no hi vulguin estar. El que jo puc dir és que Bernardo és important per a nosaltres", va explicar Pep Guardiola en la seva visita a Barcelona per anunciar el partit entre i City i Barça per homenatjar a Juan Carlos Unzué i recaptar fons per lluitar contra l'ELA, la malaltia que pateix.

És tan important que, segons publica el mitjà britànic Daily Mail, el City l'ha taxat en 100 milions d'euros, molt lluny dels 50 que ha començat oferint el Barça. Com en qualsevol negociació, uns i d'altres, si volen posar-se d'acord, hauran de cedir i amb un terme mitjà, proper als 80 milions del seu valor de mercat, en podria haver prou perquè Bernardo Silva jugui al Barça.

 

Imatge principal: Pep Guardiola, amb l'escut del FC Barcelona al fons / EFE