Passen les setmanes i Deco continua sense tancar el fitxatge del pròxim entrenador del Barça. La continuïtat de Xavi Hernández està descartada, per la qual cosa el director esportiu continua pentinant el mercat a la recerca del tècnic ideal. El club té diversos noms a sobre de la taula, com els de Roberto De Zerbi, Thiago Motta, Imanol Alguacil, Mikel Arteta o Xabi Alonso, encara que el que sembla ser més a prop és Hansi Flick, amb el qual Deco ja ha mantingut diversos contactes. El principal problema és que al director esportiu hi ha alguns aspectes de Flick que no li acaben de convèncer, especialment el seu fort temperament i el seu desconeixement de la Lliga espanyola i de com funciona el Barça, la qual cosa l'ha portat a plantejar-se una nova opció.

Tal com ha avançat la Cadena SER, el nom que més agrada a Deco és el de Luis Enrique Martínez, entrenador del París Saint-Germain, que té contracte amb el club francès fins al 2025. Deco ho vol per a aquest estiu, per la qual cosa està estudiant les possibilitats d'avançar la seva arribada.

Hansi Flick EFE
Hansi Flick, un dels candidats per entrenar al Barça / Foto: EFE

Luis Enrique, l'entrenador ideal per al Barça

En primer lloc, Deco considera que el Barça necessita un entrenador amb personalitat, capaç d'aguantar la forta pressió que suposa ser tècnic blaugrana, i més en un moment en què les crítiques són constants per les dificultats per obtenir resultats. D'altra banda, creu que l'ideal és un entrenador que conegui la casa, la manera de ser del famós entorn, així com l'estil de joc que agrada a l'afició. És obvi que Luis Enrique compleix amb nota totes aquestes característiques.

A més, el Barça necessita un entrenador capaç d'aconseguir èxits sense estrelles, per la falta de diners per fer grans fitxatges, a la qual cosa s'afegeix que sigui un tècnic que confiï en les joves perles formades en la Masia. I Luis Enrique torna a ser l'entrenador ideal, ja que l'asturià no té problemes en iniciar nous projectes sense importar-li els noms, que ja va demostrar en la selecció espanyola.

Deco Barça / Foto: EFE
Deco, director esportiu del Barça / Foto: EFE

El PSG no garanteix la continuïtat de Luis Enrique

A tot això s'afegeix que Luis Enrique no està tenint a París una gran experiència. A França ha rebut moltes crítiques, tant pel seu joc com pels seus resultats, al que s'afegeix que a l'estiu es quedarà sense Kylian Mbappé. A París li exigeixen guanyar la Champions League i tot el que no sigui aconseguir-ho serà considerat un fracàs, ja que guanyar la lliga o la Copa ja no serveix. No es valora el treball que l'asturià està fent per aconseguir un equip més solidari i en el qual els noms no siguin tan importants com el nucli, per la qual cosa l'asturià no tanca la porta a canviar d'aires.

L'operació és complicada, ja que les relacions entre el Barça i el PSG no és gens bona, però si Luis Enrique veu com a París posen en dubte la seva continuïtat, el Barça anirà amb tot a per ell. Aquest és un dels motius pels quals Deco continua sense tancar el fitxatge de Flick, perquè no vol anunciar-ho i després veure Luis Enrique sense equip.