Després de veure com el Reial Madrid li arrabassava en l'últim moment Arda Güler, el Barça ha accelerat en una altra de les apostes de futur que Deco té a l'agenda. Es tracta d'Almugera Kabar, lateral esquerre del filial del Borussia Dortmund que va mostrar tota la seva qualitat en l'últim Europeu sub 17, en el qual es va proclamar campió amb la selecció alemanya. Segons el diari Bild, ja hi ha hagut contactes entre ambdós clubs. L'objectiu del Barça és que Kabar, de només 17 anys, formi part de la plantilla del Barça Atlètic, encara que amb la ment posada en el seu salt al primer equip.

Amb la sortida de Román Vega, que ha tornat a Argentins Juniors, Rafa Márquez només disposa d'Àlex Valle per al lateral esquerre, per la qual cosa a l'equip li falta un altre jugador per a la posició. Almugera Kabar, doncs, seria un fitxatge de luxe, ja que es podria foguejar en la 1a RFEF i, si tot va com s'espera, fer el salt al primer equip l'estiu que ve.

Kabar, el lateral esquerre del futur

El gran problema de l'operació és que el Borussia Dortmund no té intenció de desprendre's d'una de les joies del seu planter. El club alemany, expert a portar l'elit a joves talents, sap de l'interès de diversos clubs d'Europa a fitxar Kabar, però no volen vendre'l, aprofitant que té contracte fins al 30 de juny del 2025. El Barça, amb tot i això, vol indagar la possibilitat de negociar la seva incorporació afegint jugadors, aprofitant que a la plantilla té peces que podrien interessar al club alemany.

En cas de no ser possible, el Barça intentarà fer-se amb algun dret de tempteig, poder fitxar Kabar en un futur pagant el mateix preu de la millor oferta rebuda pel Borussia Dortmund. El pla és repetir el moviment realitzat amb Mikayil Faye, jove central senegalès que el Barça ha fitxat del Kustosija a canvi d'1,5 milions d'euros.

Almugera Kabar Alemania / Foto: Europa Press - Vinny Orlando
Almugera Kabar, a la final de l'Europeu sub 17 contra França / Foto: Europa Press - Vinny Orlando

Un punyal per la banda esquerra

Almugera Kabar va néixer a Bremen el 6 de febrer del 2006 i des de molt petit ja va mostrar tenir una cosa especial per jugar a futbol. Va passar pels planters del Hüsten 09 i del Hammer SpVg, fins que el 2019 el Borussia Dortmund, club expert a captar joves talents, el va incorporar per al seu futbol base.

Des d'aleshores, Kabar ha anat ascendint a una velocitat de vertigen, sent titular en la selecció sub 16 i sub 17, estant ja a les portes de fer el salt al primer equip del Borussia Dortmund. El Barça ho vol i ho intentarà, encara que sembla complicat que el club alemany vagi a acceptar perdre a un diamant en brut com Kabar.