Des d'un primer moment, l'anunci de la convocatòria de Declan Rice per la selecció anglesa ha estat envoltat de polèmica. El migcampista del West Ham, nascut a Londres però d'arrels irlandeses, havia jugat en totes les categories inferiors i ja havia debutat també amb la selecció absoluta d'Irlanda, en tres partits amistosos. Però Rice, recentment nomenat millor futbolista irlandès jove de l'any 2018, va manifestar el seu desig de competir amb la selecció anglesa per sobre de la irlandesa, i sembla que aquest desig es pot complir aquesta nit si el seleccionador Gareth Southgate decideix donar-li uns minuts en el duel contra la República Txeca.

Per si aquest canvi de selecció d'última hora no fos suficient, el diari The Irish Sun ha publicat uns missatges del futbolista a Instagram l'any 2015 amb comentaris a favor de l'IRA, l'organització militar irlandesa que té com a objectiu una Irlanda unificada. A més, en un missatge en la publicació de Tyreke Wilson, un company de la selecció irlandesa sub-17, Rice mostra les ganes que tenia d'enfrontar-se amb la que ara és la seva selecció, l'anglesa, "Wait Till We Draw England" (Espera fins que ens creuem amb Anglaterra). En les captures d'aquests missatges es pot llegir fins en tres ocasions "UP THE RA" (Amunt la RA), uns comentaris que s'han interpretat pro IRA.

Portada The Sun Declan Rice

The Sun

De fet, el mateix futbolista ha volgut tancar la polèmica publicant un comunicat en les seves xarxes socials on es disculpava per aquests comentaris. Rice defensava que eren unes "paraules ingènues, que no tenien cap intenció política i que no el representen". També ha volgut destacar que per ell ha sigut molt bonic defensar els colors de la selecció irlandesa, però només espera un futur vestint la samarreta dels anglesos. Sigui com sigui, la trajectòria internacional de Rice no ha començat de la forma més tranquil·la possible.