La negativa de Frenkie de Jong podria tenir efectes secundaris no desitjats. El Barça necessita rebaixar la massa salarial de la plantilla, disparada per la gestió econòmica de la junta directiva liderada per Josep Maria Bartomeu, per la qual cosa posarà tota la carn a la graella per aconseguir-ho. Gerard Piqué i Sergio Busquets ja han estat convocats per la direcció esportiva per negociar una rebaixa de salari, a la qual cosa els jugadors han accedit, demostrant el seu amor pel club.

I uns altres dos jugadors cridats a seguir els mateixos passos van ser De Jong i Ter Stegen, ja que ambdós estan immersos als presumptes contractes irregulars de renovació firmats per l'anterior junta poc abans de la dimissió de Josep Maria Bartomeu. El Barça els va avisar que els nous contractes podrien ser delictius i els va demanar de tornar a la situació prèvia, però els jugadors no van accedir.

Marc-André Ter Stegen Barça / Foto: FC Barcelona
Marc-André Ter Stegen, en un partit del Barça / Foto: FC Barcelona

Ter Stegen no dona exemple

Davant d'aquesta situació, Ter Stegen ha passat a formar part de la llista de jugadors transferibles, i més si Frenkie de Jong, molest amb el club pels intents que se'n vagi al Manchester United, continua negant-se tant a anar-se'n com a rebaixar-se el salari. El porter alemany té assegurada la continuïtat aquesta temporada, però només perquè el Barça ja no està a temps de fitxar un altre porter.

Al club pensaven que Ter Stegen tenia fusta de futur capità, per la qual cosa no entenen que el porter alemany s'hagi tancat en banda a ajudar el Barça, i menys quan li han mostrat proves sobre un possible contracte il·legal que podria tenir conseqüències molt greus.

Frenkie de Jong Barca Gamper / Foto: Alejandro García - EFE
Frenkie de Jong, en el partit del Gamper / Foto: Alejandro García - EFE

Uns contractes presumptament il·legals

Les renovacions de Piqué, Ter Stegen, Frenkie de Jong i Lenglet, anunciades pocs dies abans de la dimissió de Josep Maria Bartomeu, van ser venuts al seu dia com una gran operació del Barça, ja que amb elles s'aconseguia un estalvi de 16 milions d'euros. El problema és que els nous contractes afegien futurs augments de sou, per la qual cosa es generava una enorme motxilla econòmica per al futur.

Segons diverses informacions, amb els nous contractes el Barça patirà un sobrecost salarial de 311 milions, per la qual cosa l'operació podria ser delictiva. Es considera que els contractes podrien ser il·legals, per la qual cosa la millor solució és tornar al punt de sortida, als contractes previs, i tornar a negociar les renovacions. Piqué ha donat el vistiplau. Ter Stegen i De Jong es neguen. La bola de neu va en augment.