Fernando Alonso ha estat una de les grans notícies del mundial 2023 de Fórmula 1. El pilot asturià va començar una nova aventura de la mà d'Aston Martin, en un fitxatge que va suposar un autèntic enrenou. I és que l'escuderia de Silverstone havia estat una de les pitjors l'any anterior, no obstant això, Lawrence Stroll, propietari de l'equip, estava decidit a continuar creixent i crear un ambiciós projecte que portés als britànics a dalt de tot del Gran Circ, i el primer pas era comptar amb una llegenda com Fernando, dit i fet.

El bicampió del món va sortir d'Alpine, on no el van tenir en consideració, després de dos anys per a l'oblit. Així doncs, seduït pel projecte del magnat canadenc, va anar a parar un Aston Martin que li ha correspost. A bord de l'AMR23, Magic ha tornat a ser feliç, sentir-se pilot i mostrar la màgia que atresora a les seves mans, amb avançaments al caire de l'impossible i a l'abast de molt pocs. El seu gran inici de temporada li va valer per acumular vuit podis, totalment inesperats abans de començar el mundial.

Lawrence Stroll amb rostre seriós en el GP d'Austràlia / Foto: Europa Press
Lawrence Stroll amb rostre seriós en el GP d'Austràlia / Foto: Europa Press

Aston Martin vol renovar Fernando Alonso...

Amb dos anys de contracte, una cosa que no li oferien a l'escuderia francesa, el Nano vestirà els colors verds fins a finals de 2024. S'ha especulat molt sobre una possible retirada una vegada finalitzi la nova campanya de la Fórmula 1, tanmateix, a Aston Martin estan molt contents amb el rendiment de Fernando Alonso, com no podia ser de cap altra manera, i han deixat clar que la seva intenció és que el seu pilot segueixi més enllà de 2024.

"No crec que hagi de respondre a aquesta pregunta. Absolutament, sí", va dir Mike Krack, cap d'equip d'Aston Martin, quan li van preguntar si firmaria a Fernando Alonso per més temporades si depengués d'ell. Krack està encantat amb Fernando i en cada ocasió que ha pogut, no ha desaprofitat per lloar el bicampió del món, per al qual només ha tingut paraules d'elogi durant tota la temporada.

Mike Krack parlant en el Gran Premi d'Austràlia / Foto: Europa Press
Mike Krack parlant en el Gran Premi d'Austràlia / Foto: Europa Press

L'escuderia verda té clar que, en el dia d'avui, vol continuar comptant amb un Alonso que ha estat un dels grans artífexs del pas de gegants que ha donat Aston Martin. Ell ha estat qui ha aconseguit el gran gruix de punts obtinguts per l'equip, que ha passat de la setena posició a la cinquena, amb tot el que això comporta. De fet, el pilot asturià ja té una oferta sobre la taula, la qual cosa implica el gran desig dels britànics per comptar amb ell.

... però sol per un any

Encara més, el mateix Fernando Alonso sembla que està en la mateixa sintonia que el seu equip, i estaria encantat de renovar, especialment el 2025, just abans del canvi de normativa i quan s'espera el màxim desenvolupament del monoplaça verd. "Si fos ara l'estiu de l'any que ve, et diria que sí que m'interessa veure què passa el 2025, tindrem nou túnel de vent a Aston Martin i hi ha coses que venen de gust i que són atractives", assegurava el bicampió del món, que es veu amb "força i energia" per continuar amb 44 anys.

Fernando Alonso Alpine Bahrein / EFE
Fernando Alonso durant la seva etapa en Alpine / Foto: EFE

Les dues parts ho tenen clar, però ara ve la part més complicada, assolir un acord quant als anys de prolongació. Precisament, el d'Oviedo va sortir d'Alpine perquè va considerar que no li van mostrar confiança en oferir-li només un any de renovació. Una situació que pot repetir-se amb Aston Martin, ja que segons informa Motorsport, l'oferta que té sobre la taula és només per un any. Encara que aquesta vegada és diferent, perquè se l'han proposat amb molt temps d'antelació, i Alonso estaria encantat de renovar, malgrat que això no treu, que pugui sentir-se una mica decebut.