El futur de Frenkie de Jong és un dels grans enigmes que en el Barça hauran de resoldre. Perquè és una incògnita saber què succeirà amb ell, després que Joan Laporta i Mateu Alemany pressionessin perquè fes les maletes durant l'estiu. Era l'elegit per reduir la massa salarial, i per deixar una important quantitat de diners a les arques amb la seva venda. I van arribar a acceptar una oferta procedent del Manchester United.

Prop de 80 milions d'euros posaven sobre la taula els anglesos pel centrecampista de 25 anys, que va descartar la idea de retrobar-se amb Erik Ten Hag, el seu antic entrenador en l'Ajax d'Amsterdam. Per molt que li amenacessin amb la pèrdua de la titularitat, i li advertissin que passaria a tenir un rol secundari, l'ex del Willem II no va voler abandonar el Camp Nou. I a base de feina i de perseverança ha revertit la situació tan preocupant en la qual estava immers.

Perquè estava sent suplent habitual, i Xavi Hernández havia deixat de comptar amb ell. Tanmateix, ha reculat i ha tornat el '21' a l'onze inicial, que ha respost fent grans actuacions, i va marxar al Mundial de Qatar fent la sensació que era intocable. Precisament, el tècnic de Terrassa torna a ser el seu gran defensor, i ha demanat a la directiva que no negociï la seva sortida, ja que confia plenament en les seves qualitats físiques i tècniques.

En canvi, hi ha una altra persona que sí que aprova la seva marxa del Barça. Perquè Jordi Cruyff, el fill del mític Johan Cruyff, i que actualment és el director esportiu del club, ha recomanat a Laporta no escoltar l'entrenador, i posar a la venda De Jong. Una traïció tan dolorosa com inesperada, considerant que en el passat va ser el gran valedor de l'internacional holandès, a qui veia com una aposta segura, i un fitxatge galàctic.

Jordi Cruyff Barca Europa Press
Jordi Cruyff/ Europa Press

Va recomanar la seva incorporació, però sembla que ha canviat d'opinió, i ara no té cap dubte que el millor que poden fer és col·locar-lo en la llista de transferibles.

De Jong afalaga Xavi i critica la directiva

Conscient del que està passant, De Jong no ha tingut cap problema en criticar a la directiva per tractar de fer-lo fora sense consultar-li prèviament, i ha parlat molt bé de Xavi, conscient que ha estat el responsable que es quedés en el Barça.

"Jo culpo aquesta gent (la directiva), però no tinc res a veure amb ells. Sí, per a mi són el Barça perquè el dirigeixen. No els veig quan estic en el club durant la meva rutina diària. Xavi és cert que va deixar la porta oberta a la possibilitat de la meva sortida perquè mai no va dir 'Frenkie es queda'. Però no li dono la culpa a Xavi. Mai no vaig tenir la sensació que Xavi estava en contra meu i crec que va ser difícil per a ell parlar de tot això" van ser les seves paraules.