El FC Barcelona ha empatat al Camp Nou davant el Nàpols (1-1), a l'anada dels setzens de final de l'Europa League. Els homes de Xavi han quallat un partit notable, però el poc encert de cara a porteria -especialment de Ferran Torres-, ha privat als blaugranes d'una victòria que hauria estat més que merescuda.

Un Barça molt desencertat de cara a gol

La primera part ha estat força disputada i el Nàpols ha estat valent. Els de Luciano Spalletti creaven perill amb Insigne i, sobretot, Osimhen. No obstant això, el Barça, amb internades d'Adama Traoré per banda, també ho intentava. Un gol de Zielinski, després d'un refús de Ter Stegen, ha posat el 0-1 al marcador, resultat amb el qual s'arribava al descans. La sensació era que els locals necessiten moltes ocasions per fer gol, mentre encaixen amb facilitat.

Ferran Torres celebracion gol Aubameyang EFE

Ferran Torres, celebrant el gol de penal / EFE

La segona part ha tingut un gran protagonista: Ferran Torres. El valencià ha marcat el penal que igualava el marcador, però ha fallat nombroses ocasions per poder guanyar. El periodista Dani Senabre comenta que "semblava que s'hagués posat les botes al revés" i és que les errades van ser diverses. Al final del matx s'ha vist un Ferran cap cot, conscient que ha tingut a les seves botes ocasions suficients per sentenciar l'eliminatòria.

Senabre destaca el bon partit del Barça, però recalca que "aquest equip no té gol i el futbol es decideix a les àrees". És cert que defensivament, tret del gol de Zielinski, el Barça ha estat més encertat que en altres partits, però ofensivament la quantitat d'ocasions fallades ha estat massa elevada. "Si no existissin les porteries, el partit del Barça hauria estat molt bo", diu Senabre.

Els canvis han donat aire fresc

Al minut 65, Xavi ha decidit realitzar una triple substitució: han entrat Gavi, Dembélé i Busquets per Nico, Aubameyang i Frenkie de Jong. Els canvis han donat aire fresc a l'equip. "Els que han sortit des de la banqueta ho han fet molt bé, sobretot Gavi i Dembélé", opina Senabre. El francès, en el seu retorn a la gespa del Camp Nou, ha rebut una forta escridassada per part del públic, que no li perdona la seva no renovació

Adama Traore Koulibaly Europa League Barça Napoles EFE

Adama Traoré, en una acció amb el senegalès Kalidou Koulibaly / EFE

La tornada a l'Estadi Diego Armando Maradona, el pròxim dijous dia 24, serà una dura prova pels culers. L'equip de Xavi s'haurà de mostrar molt sòlid en defensa i haurà de millorar l'encert de cara a porteria, si vol estar als vuitens de final de l'Europa League. Abans, però, el conjunt blaugrana té una cita important a la lliga: desplaçament a València per jugar a Mestalla, diumenge a les 16:15h.

Imatge principal: Dani Senabre reaccionant al Barça-Nàpols / Dani Senabre