Fa anys que el Reial Madrid busca un lateral dret amb el qual suplir Dani Carvajal. El madrileny està firmant una gran temporada, però en el club no obliden que és propens a lesionar-se, a més de tenir 32 anys. El gran problema és que el Madrid té substitut per a Carvajal, la qual cosa obliga Ancelotti a utilitzar Lucas Vázquez, un jugador que, teòricament, és extrem.

Aquest problema ja fa temps que està en la llista de tasques de la direcció esportiva del Reial Madrid, que ja va fitxar Álvaro Odriozola fa uns anys, una aposta que va sortir malament, per la qual cosa Carvajal va continuar sent el lateral dret titular. Ara, tanmateix, ha arribat el moment de tancar una incorporació i el preferit del club blanc és Yan Couto, una de les estrelles del Girona.

Johan Mojica Yan Couto Osasuna Girona / Foto: Europa Press
Yan Couto, en un partit del Girona / Foto: Europa Press

Carvajal evita el fitxatge de Yan Couto

Després d'un temps analitzant l'operació, però, el Reial Madrid s'ha adonat que el fitxatge no és viable. D'una banda, perquè continua pertanyent al Manchester City, que no permetrà que es reforci un dels seus màxims rivals en la Champions League i que té esperances amb incorporar-lo en un futur a la seva plantilla.

Per un altre, perquè Dani Carvajal se sent fort per continuar sent el lateral dret titular, per la qual cosa no veu amb bons ulls un fitxatge de nivell per a la seva posició. El Reial Madrid, a més, invertirà molts diners per incorporar Mbappé, per la qual cosa el lateral dret haurà de ser econòmic, un suplent per a Carvajal, no un substitut.

Joao Félix Carvajal Barça Reial Madrid EFE
Joao Félix, protegint la pilota davant de la pressió de Carvajal / Foto: EFE

Un punyal per al Girona

Format en les categories inferiors del Coritiba, Yan Couto va aterrar a Europa a través del Manchester City, que el 2020 va posar 6 milions d'euros a sobre de la taula perquè el lateral s'incorporés al seu futbol base. Sense lloc a l'equip de Pep Guardiola, el Manchester City va cedir al brasiler al Girona on el jugador va patir per adaptar-se, sent tan jove i estant en un futbol tan diferent del brasiler. Acabada la temporada, el City va prendre la decisió de cedir a Yan Couto al Braga portuguès, on el lateral va explotar definitivament, sent un autèntic punyal per la banda dreta.

L'excel·lent temporada de Yan Couto a Portugal va convèncer al Manchester City a tornar a cedir a Couto al Girona, amb Míchel ja com a entrenador. I el resultat ha estat espectacular, ja que el lateral dret ha anat creixent a una velocitat de creuer, primer sent el suplent d'Arnau Martínez i després arrabassant-li el lloc.