En xancletes i com si estigués a casa seva. Dani Alves ha estat presentat oficialment com a nou jugador del Barça de la mateixa manera que va arribar al 2008. I ha tornat amb la mateixa il·lusió que fa tretze anys i amb promeses que animen els culers.

Les ganes infinites de Dani Alves

"Tornarem a disfrutar i a conquerir coses", ha afirmat Dani Alves. I ho ha dit després de ser presentat davant més de 10.000 persones i de firmar el seu nou contracte sobre la gespa del Camp Nou. Un retorn més que il·lusionant d'un futbolista únic i que ell mateix s'ha encarregat de deixar-ho molt clar.

Amb ulleres trencadores a l'estil Bad Bunny, Alves s'ha presentat com una llegenda viva. El brasiler, que ja ha anunciat que arriba per jugar de lateral dret, tot i que no descarta que Xavi Hernández el pugui utilitzar en alguna altra posició, s'ha dirigit als culers dient-los que "jo no us fallaré". I que el seu objectiu és "poder portar alegria i il·lusió per a ells".

Alves, que ha recordat que aterra al Camp Nou per "reconstruir el Barça que tots volem", no ha descartat guanyar algun títol aquesta temporada: "Cap a la rua, que quan es guanya és molt maca". Però també reconeix que "hem malacostumat a la gent amb tantes victòries".

La insistència s'ha fet realitat

El brasiler tornarà a jugar a partir del mes de gener després de rescindir el seu contracte amb el Sao Paulo fa uns mesos. Però tot i estar un temps sense disputar partits, afirma que "les ganes seran igual de grans" perquè "sé el que representa el club i aquests colors".

A més, confessa que el retorn es deu únicament a la seva insistència: "Em vaig posar molt pesat amb el president dient que volia tornar i podia ajudar el club". I això va provocar que finalment "Xavi em va dir que comptava amb mi si volia venir".

Alves, que s'ha volgut desmarcar del tema econòmic, explica que "no és important el sou ni res... amb 1 euro em conformo". Però també ha destacat que aquest "era el moment de tornar al Barça".

I per acabar de definir el seu esperit guerrer, ha afirmat que "jo no he nascut per ser segon". Dani Alves vol ser titular i afirma que "vinc per jugar i per lluitar per un lloc al lateral dret". Això sí, conclou que "si no trec una bona nota fins al juny, chao".

Una sorpresa amb Leo Messi?

En aquest context de la presentació d'Alves i del retorn d'una llegenda com ell, els periodistes han preguntat i repreguntat pel possible retorn de Leo Messi. I Joan Laporta ha obert una porta més que il·lusionant: "No descarto que puguin tornar Iniesta o Messi... són dos jugadors espectaculars". El president del Barça, a més, ha reiterat que "a la vida mai se sap", però que "són grans del Barça i sempre els recordarem", i que "en aquests moments tenen contracte amb altres clubs i s'ha de respectar".

Dani Alves ha estat més directe: "Si em deixes un parell d'euros el vaig a buscar". I també s'ha fet il·lusions: "Seria increïble tornar-lo a veure aquí". Tot i això, ara mateix és una quimera i l'única llegenda que ha tornat és Alves, que amb 38 anys segueix amb la mateixa vitalitat de quan era jove i es volia menjar el món.

 

Imatge principal: Joan Laporta presentant Dani Alves / EFE