Dins del nodrit programa de les Festes de la Mercè de cada any, si hi ha un acte que no deixa de celebrar-se, i no ho farà tampoc en aquesta edició, serà la Cursa de la Mercè 2022. Com cada any, la celebració d'aquesta prova aplegarà un bon nombre de corredors populars, amb ganes de gaudir fent esport per diversos dels indrets més emblemàtics de la ciutat de Barcelona. A continuació, en aquest article, els detallem tota la informació que cal tenir en compte per aquells interessats en participar en la 44a edició.

🎉 La Mercè 2022: programa, concerts i tot el que has de saber sobre la Festa Major de Barcelona

Data i hora de la Cursa de la Mercè 2022

Tot i que les festes se celebraran del 23 al 26 de setembre, la cursa serà uns dies abans, i es podria dir que servirà una mica de prèvia, abans que comenci el programa de la festivitat. Així doncs, el dia escollit per a la Cursa de la Mercè 2022 ha estat el diumenge 18 de setembre, la setmana posterior a la Diada Nacional de Catalunya, i la prèvia a les Festes, pròpiament dites.

EuropaPress 3946454 entrega premios 43 cursa merce
Imatge de la passada edició de la Cursa de la Mercè / Foto: Europa Press

Començarà a les 8:30h, fet que ajudarà a mitigar una mica la calor sufocant que s'ha viscut durant tot l'estiu a la capital catalana, i que, tot i que amb menys intensitat, segurament encara serà present a mitjan setembre.

🎵 Concerts de La Mercè 2022 a Barcelona: horaris, escenaris i tots els detalls

Quin és el recorregut de la Cursa de la Mercè 2022?

En aquesta edició, la Cursa de la Mercè farà el recorregut habitual d'abans de la pandèmia, que ja va recuperar en l'any 2021, després d'haver-lo de modificar el 2020 per les restriccions derivades per la COVID-19. En definitiva, com era costum, el punt de sortida i el punt d'arribada serà el mateix: l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Durant el recorregut, de 10 quilòmetres, es passarà per carrers com la Gran Via, Ronda de Sant Pere o l'Avinguda del Paral·lel, tots ells amples, per tal d'evitar aglomeracions entre els participants.

recorregut de la cursa de la merce 2022
Recorregut de la cursa de la Mercè 2022

Inscripcions per a la Cursa de la Mercè 2022

Tot i que ja no hi ha cap restricció sanitària vigent que n'obligui la limitació a un cert nombre, l'organització ha decidit posar el màxim de corredors en 8.000, tot i que, abans de la pandèmia, s'havia arribat a superar amb escreix el llindar dels 10.000 participants. Per tots aquells interessats i interessades, ja poden fer la inscripció mitjançant el lloc web del Xip Groc. 

La data límit per a fer-ho seran les 23:59 h del dia 12 de setembre, o quan s'arribi al límit dels 8.000 inscrits (és molt possible que, en el moment de llegir aquesta guia, la data límit ja hagi passat). Aquesta inscripció té un preu simbòlic de 5 euros si el corredor disposa de xip groc propi, o de 7 euros si no ho fa, i n'ha de llogar un de blanc. Com ve sent habitual, el que es recapti anirà destinat a fins benèfics. Concretament, en la Cursa de la Mercè 2022 els diners acabaran a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.

Mourad El Bannouri Lidia Rodríguez Cursa de la Mercè @BCN esports
Els guanyadors de la Cursa de la Mercè del 2017 / Foto: @BCN_esports

Recollida de dorsals de la Cursa de la Mercè 2022

En el moment de fer la inscripció s'ha d'escollir quan es vol recollir el dorsal i la samarreta a la Fira del Corredor, que es situarà al pavelló 7 de la Fira de Barcelona, a Montjuïc. Concretament, s'ubicarà a la plaça de Josep Puig i Cadafalch, al costat de les columnes, i aquesta recollida es pot fer en quatre franges diferents.

  • divendres 16 de setembre: d'11:00h a 15:00h
  • divendres 16 de setembre: de 15:00h a 20:00h
  • dissabte 17 de setembre: de 10:00h a 15:00h
  • dissabte 17 de setembre: de 15:00h a 19:00h

La Cursa de la Mercè 2022, més inclusiva que mai

A banda de l'esmentat recorregut de 10 quilòmetres, enguany també hi haurà un recorregut més reduït, de 2 quilòmetres, en la qual hi podran prendre part persones amb mobilitat reduïda o una discapacitat intel·lectual que els impedeixi participar en la cursa de 10 quilòmetres.

Aquesta cursa inclusiva començarà al carrer Sepúlveda amb Comte Borrell, i passarà pel carrer de Viladomat, per l'avinguda del Paral·lel, es dirigirà a la Plaça d'Espanya i acabarà a l'Avinguda de la Reina Maria Cristina. Començarà a partir de les 9:00 h del matí, també del 18 de setembre, i se'n pot fer la inscripció al següent enllaç, per poder-la gaudir al màxim.

👨‍🎤 BAM 2022: Qui actua i on als concerts de la Mercè?

Nou servei de guarderia per a la Cursa de la Mercè 2022

Una de les novetats de la Cursa de la Mercè 2022 és un servei de guarderia per si hi vols participar, però no tens on deixar els teus nens i nenes. El servei cuida nens d'entre 3-11 anys i es troba en un espai expressament habilitat per a aquesta funció a prop de l'arc de sortida. Allí els més petits podran divertir-se mentre els adults fan el recorregut.

El servei de guarderia per a la Cursa de la Mercè 2022 començarà una hora abans de l'esdeveniment i s'acabarà a les 11 h. Si vols fer-ne ús, has de fer una inscripció prèvia a través del correu genereiesport@bcn.cat abans del 13 de setembre.