L'Espanyol i David Gallego per fi tenen motius per somriure. Aquest dijous, l'equip blanc-i-blau ha superat el CSKA a Moscou (0-2) a la segona jornada de la fase de grups de l'Europa League. La victòria permet que els pericos se situïn segons a la classificació de la competició europea amb 4 punts, però a més dona aire al tècnic català, que podria haver estat destituït si el seu equip hagués perdut.

La primera part, com ja és habitual aquesta temporada en clau perica, ha estat una autèntica oda a l'avorriment. Els de Gallego pràcticament no han xutat a porteria, mentre que el conjunt rus ha comptat un parell d'ocasions perilloses per intimidar Diego López. Vlasic i Sigurdsson han pogut marcar en els minuts 12 i 44, però el porter gallec de l'Espanyol ha respost amb encert. Per si la desídia no fos prou càstig, a més, Jonathan Calleri s'ha lesionat en el minut 21 i en el seu lloc ha hagut d'entrar Víctor Campuzano, del planter.

A la segona part, en canvi, el conjunt de Gallego ha reaccionat. Després de dos avisos del propi Campuzano i d'Esteban Granero, el xinès Wu Lei ha marcat el primer gol de la tarda quan s'havia disputat una hora de partit. Ho ha fet després d'aprofitar una gran centrada de Matías Vargas -el millor de l'Espanyol- per batre Akifeev.

Amb el CSKA buscant l'empat a la desesperada, Campuzano ha sentenciat el duel en el darrer minut del temps de descompte gràcies a un contraatac letal.

L'Espanyol i Gallego ressusciten a Europa, però ara cal respondre a la Lliga. Amb només una victòria al caseller, els pericos tenen una ocasió d'or per seguir transmetent bones sensacions a Son Moix, on aquest diumenge s'enfrontaran al Mallorca.