El Reial Madrid ha sumat un empat al camp del Cadis (1-1) i ha robat la possibilitat als andalusos de sortir del descens, que ho han tingut a tocar amb un penal que Lunin ha aturat a Negredo.

Rodrygo s'inventa el gol de Mariano

Madrilenys i gaditans han disputat un partit que, abans que comencés, es podria haver definit d'una forma molt similar al duel que els blancs van guanyar fa uns dies contra el Llevant i que, després de la golejada, va certificar el descens dels valencians a Segona Divisió.

Mariano Marco Asensio Gol Real Madrid EFE
Mariano celebra amb Marco Asensio el gol del 0-1 / EFE

El Cadis també veia el partit com una final, i tot i que fos quin fos el resultat sabien que probablement s'ho jugarien tot a l'última jornada, l'ambient al Nuevo Mirandilla ha estat com si fos una final pel seu equip. I tot i que els gaditans han tingut la primera en el primer minut de joc, ha estat el campió qui ha colpejat primer.

Del no res, Rodrygo Goes ha decidit signar una jugada de velocista, internant-se entre totes les cames dels jugadors del Cadis i quan s'ha plantat a la porteria de Ledesma ha desviat la pilota perquè fos Mariano, avui titular, qui l'enviés al fons de la xarxa.

El Cadis reacciona abans del descans

Però tot i el gol, el Cadis ha demostrat ser un equip madur i que s'ha acostumat a rebre cops durant la temporada, i han pogut sobreposar-se al canvi del guió que esperaven els jugadors de Sergio González. Hi havia ocasions i arribades pels dos costats, però ha acabat arribant el gol de l'empat. Un mal refús de Militao l'ha aprofitat Rubén Sobrino, un dels molts productes del planter madridista que s'han fet un lloc a l'elit per fer un golàs per enviar el partit al descans amb empat.

Sobrino Alex Fernandez Lucas Perez Cadiz EFE
El Cadis ha celebrat a mig gas el gol de Sobrino / EFE

La segona meitat ha començat de la mateixa forma que ha acabat la primera, amb ocasions per tothom. El Cadis, perquè la pressió els feia atacar per buscar els tres punts, i el Madrid, perquè precisament l'absència de pressió provocava que no es tanquessin en camp propi.

Negredo falla un penal que podia valer una permanància

I com si el futbol hagués decidit donar-li una vida extra al Cadis, Negredo ha estat obra d'un penal de Lunin quan es passava l'hora de partit. Però el porter ucraïnès s'ha refet aturant el penal que el mateix Negredo ha intentat transformar sense èxit. Així doncs, començava un altre partit de mitja hora.

Els minuts passaven i els resultats li donaven l'opció al Cadis d'aconseguir la permanència si guanyava els tres punts contra el Madrid, i el murmuri començava a fer-se molt present al Nuevo Mirandilla, amb un ull posat al Mallorca-Rayo.

Negredo Lunin Cadiz Real Madrid EFE
Lunin ha frustrat la salvació del Cadis amb aquesta aturada al penal de Negredo / EFE

Però tot i intentar-ho fins al final, el partit ha acabat en taules i el Reial Madrid ja pensa en la final de Champions, amb el preludi del partit contra el Betis del diumenge que ve. I amb un gir de guió d'última hora, el Mallorca ha aconseguit guanyar al temps afegit contra el Rayo i el Cadis arribarà a l'última jornada en posició de descens a Segona.

Imatge principal: Rodrygo impacta amb el 'Pacha' Espino / EFE