El Reial Madrid s'ha proclamat aquest dissabte campió de la Lliga 2021/22. L'equip blanc només necessitava empatar contra l'Espanyol, però no ha fallat en els pronòstics i s'ha imposat amb facilitat, per certificar matemàticament el seu 35è títol de Lliga. La festa ha estat completa, ja que Carlo Ancelotti ha pogut realitzar rotacions i cap dels titulars habituals no s'ha lesionat, per arribar al 100% al decisiu partit contra el Manchester City.

Sabent que tancar la Lliga era qüestió de temps, Carlo Ancelotti ha fet moltes rotacions, fins al punt que en l'alineació només hi havia tres titulars habituals, Courtois, Casemiro i Modric. La resta s'han quedat a la banqueta, descansant amb la vista posada en el Reial Madrid-Manchester City de dimecres vinent.

Rodrygo Goes Reial Madrid EFE
Rodrygo Goes ha marcat dos gols contra l'Espanyol / EFE

Rodrygo apropa la victòria

El Reial Madrid ha començat el partit molt espès, més pendent de la Champions que de la Lliga, la qual cosa ha aprofitat l'Espanyol per buscar Courtois. Els visitants ho han intentat amb algunes centrades perilloses, però el Reial Madrid n'ha tingut suficient amb posar una marxa més per generar perill. En el minut 12, Mariano ha estat a punt de fer l'1-0, amb una rematada que ha pogut desviar Diego López. I poc després el mateix jugador ho ha tornat a intentar, però la seva rematada de cap se n'ha anat fora.

Finalment, el Reial Madrid ha marcat l'1-0, després d'una acció de Marcelo per la banda esquerra. La pilota ha acabat a peus de Rodrygo, que ha finalitzat amb encert per avançar els blancs en el marcador (33). I Rodrygo ha aconseguit el doblet just abans del descans. Ha robat una pilota a la sortida de l'Espanyol i ha superat Diego López amb un xut al primer pal (43). Sense massa esforç el Reial Madrid havia deixat el partit, i la Lliga, sentenciats.

Marco Asensio Reial Madrid EFE
Marco Asensio ha marcat el 3-0 en el Reial Madrid-Espanyol / EFE

Golejada i a pensar en el City

I després del descans s'ha mantingut la mateixa tònica. El Reial Madrid semblava no estar massa centrat, però no ha patit per mantenir el resultat davant d'un Espanyol voluntariós però inofensiu. I en el minut 55 ha arribat el 3-0, en un contraatac liderat per Camavinga que Marco Asensio ha finalitzat amb un tret creuat.

Amb la Lliga al sac, Ancelotti ha tret del camp Casemiro i Modric i ha donat entrada a Benzema i Kroos, per fer embogir el Santiago Bernabéu. El Reial Madrid s'ha limitat a parar el temps amb llargues possessions, suficient per generar alguna ocasió clara, com un tret creuat de Lucas Vázquez que ha sortit fora per poc o el 4-0 d'Isco que ha estat anul·lat per fora de joc posicional de Rodrygo. Poc abans del final, Benzema ha completat la festa amb el 4-0, en aprofitar una gran assistència de Vinícius. El Bernabéu ha acabat cantant "sí, sí, sí, ens n'anem a París", amb referència a la final de la Champions. Dimecres, el Manchester City.

Imatge principal: els jugadors del Reial Madrid, celebrant un gol contra l'Espanyol / EFE