L'Inter de Milà no ha deixat escapar la primera de les dues oportunitats que tenia d'enviar el Barça fora de la Champions League i ha fet bons els pronòstics per guanyar el Viktoria Pilsen (4-0) a l'estadi Giuseppe Meazza. Malgrat un intent de resistència dels txecs, els gols de Mkhitaryan i Dzeko en el primer temps han aplanat el camí per a una golejada que han culminat el mateix Dzeko, amb el seu doblet i Romelu Lukaku, que ha tornat de la seva lesió de la millor forma per als seus interessos.

Mkhitaryan i Dzeko sentencien abans del descans

La victòria dels neroazzurri era l'únic resultat que deixava el Barça com a eliminat abans de jugar el partit contra el Bayern, i ja va anunciar Xavi Hernández que havia citat els seus jugadors a l'hora del partit entre txecs i italians per veure'l junts abans de sortir a escalfar i saber si, a les 9, amb el xiulet inicial en el Barça-Bayern, els culers ja eren equip d'Europa League. I així ha estat.

Tijani Lautaro Martínez Inter Milà Viktoria Pilsen Champions League / Foto: EFE
El Viktoria Pilsen ha resistit mitja hora a Milà / Foto: EFE

Com era d'esperar, els italians han assumit el domini de la possessió i han embotellat el Viktoria Pilsen a la seva àrea, amb centrades i arribades constants. Les ocasions no s'han fet esperar, amb dues de molt clares per a Dimarco i Mkhitaryan, però ambdós s'han trobat amb dues intervencions de molt mèrit d'un Stanek que s'erigia com la il·lusió més gran del Barça per mantenir un fil d'esperança que s'ha trencat poc després. En el minut 35, un cop de cap de l'armeni Henrikh Mkhitaryan ha sorprès el porter, i al 42, Edin Dzeko ha transformat en gol una bona jugada combinativa amb assistència de Dimarco, deixant el partit gairebé sentenciat abans del descans.

El Barça tornarà a jugar l'Europa League

En la segona meitat, encara que els txecs han sortit amb una relativa valentia, els italians han tornat a prendre el comandament del joc i han tornat a tenir ocasions als peus de Lautaro o Dzeko, però no arribava el tercer gol que servia, per si encara quedava algun dubte, per enterrar definitivament les opcions del Barça de continuar viu a la Champions.

Mentre el Camp Nou s'anava omplint de gent, tots tenien un ull o una orella posada a Milà, i tots ells hauran vist o escoltat com el doblet d'Edin Dzeko per al 3-0 i el gol de Romelu Lukaku per al quart gol interista, sumats al xiulet final, han certificat la segona desfeta consecutiva del Barça a la Champions que, per segona temporada seguida, jugarà a l'Europa League. El curs passat, els blaugrana van caure contra l'Eintracht de Frankfurt, per la qual cosa aquesta temporada, tot el que no sigui guanyar el títol a Budapest serà un altre fracàs amb totes les lletres.