El Girona ha buscat de forma incessant la victòria contra el Rayo Vallecano tot i anar per sota en el marcador en dues vegades, però ha acabat sumat un punt (2-2) que a punt han estat de ser tres amb un gol anul·lat en la última jugada del partit per un fora de joc que ha frustrat el que hauria estat una remuntada èpica per tornar a la competició després de l'aturada mundialista.

Gran reacció del Girona al gol inicial del Rayo Vallecano

49 dies després de la disputa del Reial Madrid-Cadis, l'últim partit de la lliga espanyola que es va jugar abans del Mundial de Qatar, gironins i madrilenys han reinaugurat la competició a Montilivi. No es tracta de la jornada 1, doncs el matx ha obert la jornada 15, però després de mes i mig i amb una mini pretemporada, tot feia olor a nou. I, quan probablement molts dels assistents al feu gironí ni s'havien pogut saludar i desitjar bones festes amb els seus companys de graderia, ha arribat el gol de Sergio Camello pel Rayo.

Jugadores Rayo Vallecano celebran gol Sergio Camello Girona / Foto: EFE
Els futbolistes del Rayo celebren el gol inicial de Sergio Camello / Foto: EFE

El lateral Miguel Gutiérrez ha protagonitzat un regal avançat de Reis i ha cedit la pilota enrere esperant que el rebés un company però ha estat Camello el que s'ha plantat sol davant Gazzaniga i, al primer minut, posava el 0-1 al marcador i obligava el Girona a reaccionar. I així ha estat. Els futbolistes de Míchel han seguit amb el pla establert i els madrilenys han reculat en excés, atorgant-li tot el protagonisme als blanc-i-vermells. Tot i el domini, faltaven ocasions clares, però la insistència ha trobat un penal innocent de Fran Garcia sobre Iván Martín que l'argentí Taty Castellanos ha convertit en l'1-1 amb el qual s'ha arribat al descans.

Els penals, l'arma del Girona per resorgir i sumar

L'embranzida gironina de gairebé tot el primer temps no ha afluixat en el segon, amb arribades constants a la porteria de Dimitrievski i anul·lant ofensivament el Rayo, que seguia sense trepitjar àrea contrària després del gol inicial. Però, el futbol no entén de justícia ni de meritocràcia, i quan semblava que arribaria el 2-1, el que ha arribat ha estat l'1-2. Una recuperació del Rayo en camp contrari i una ràpida combinació entre els jugadors d'atac ha acabat amb Isi Palazón afusellant Gazzaniga des de la frontal amb un xut a l'escaire.

Taty Castellanos celebra gol Girona / Foto: EFE
Taty Castellanos celebra el gol de penal que ha significat l'1-1 / Foto: EFE

El Girona només havia concedit dos xuts en contra i anava perdent 1-2. El cop ha estat dur, i el Rayo hauria pogut marcar el tercer en dues ocasions molt seguides d'Unai López i, de nou, Isi Palazón, però els catalans han resistit i li han donat opció al seu entrenador de moure la banqueta buscant solucions. Ho ha fet amb un triple canvi, entrant Samu Sáiz, Valery i Toni Villa, el que ha donat cames fresques i idees noves a l'atac blanc-i-vermell. I, com en la primera part, el Girona ha atacat després de recuperar-se del gol rival, i una altra acció temerària, en aquest cas unes mans de Lejeune, ha regalat un nou penal perquè, ara, Samu Sáiz tornés la igualada al marcador.

I, en l'últim quart d'hora, potser els dos entrenadors han interpretat que es podia trencar el partit i, enlloc d'assegurar el mig del camp, han posat més pólvora amb l'entrada de Stuani, per una banda, i Radamel Falcao per l'altra. I el colombià ha demostrat que el Tigre sempre té els ullals afilats, amb dues ocasions molt seguides que, per sort dels interessos del Girona, no han acabat en gol. El partit tenia reservada una dosi més d'emoció, amb un cop de cap de Christian Stuani que ha trobat una mà salvadora de Stole Dimitrievski i un gol anul·lat al Girona en l'última jugada per un fora de joc que ha acabat per tancar amb empat un partit vibrant que deixa moltes millors sensacions per un Girona que ha sumat un punt tot i fer mèrits per sumar-ne un parell més.