El Barça ha perdut a Balaídos contra el Celta de Vigo (2-0) en un partit on Ernesto Valverde ha reservat els seus titulars pensant en Liverpool. Futbolistes com Riqui Puig, Moussa Wagué o Àlex Collado han deixat bones sensacions, però altres com Malcom o Kévin-Prince Boateng han demostrat que no mereixen més minuts. La notícia de la nit, però, ha estat la lesió d’Ousmane Dembélé, que s’ha trencat i no podrà viatjar a Anfield.

Dembélé, la nota negativa

Tenint en compte que Valverde ha presentat un onze ple de cares noves, que l’equip ja té la Lliga al sac i que el Celta s’està jugant la vida, el cert és que el Barça ha competit de manera més que acceptable durant els primers 45 minuts.

Valverde ha apostat pel seu clàssic 4-3-3 amb Thomas Vermaelen de lateral esquerre, Jean-Clair Todibo de central i Riqui exercint d’interior. Al menut jugador del planter l’han acompanyat Carles Aleñá i Arthur Melo, conformant així un centre del camp de molta qualitat tècnica.

El nom propi dels primers minuts, però, ha estat Dembélé. No s’havien disputat ni 30 segons de partit quan el francès, després d’una de les seves arrancades, ha notat una punxada a l’isquiotibial de la cama dreta i ha hagut de ser substituït. Tot apunta que l’ex del Dortmund no podrà ser a Anfield i, si la cosa és tan greu com sembla, fins i tot es podria perdre la resta de la temporada. A Balaídos, el seu substitut ha estat Àlex Collado, del filial, el sisè jugador que debuta de la mà de Valverde.

Passadis Celta Barca Lliga EFE

La baixa de Dembélé ha provocat uns minuts de dol al Barça, que ha dominat la possessió però no el marcador del partit. La primera ocasió clara del partit pels blaugrana, de fet, no ha arribat fins al minut 41. L’ha tingut Moussa Wagué, el prometedor lateral dret del filial, mitjançant un xut creuat que ha aturat Rubén Blanco. El senegalès, com Riqui, ha estat un dels millors del partit i ha presentat la seva candidatura per ser jugador del primer equip la temporada que ve.

El Celta, això sí, tampoc ha inquietat la porteria de Jasper Cillessen. Els gallecs han tingut ocasions en els minuts 9, amb un xut molt desviat de Maxi Gómez, i 28, gràcies a un cacau d’Okay, però cap dels intents ha estat efectiu.

Maxi Gómez decideix

La segona part, com la primera, ha començat amb una mala notícia. Quan s’havien disputat 5 minuts de partit, el Celta ha marcat en un servei de córner gràcies a Nestor Araujo, que ha aprofitat un refús de Cillessen. A diferència de la lesió de Dembélé, però, la desgràcia ha tingut solució. Després de revisar l’acció, el VAR ha demostrat que el central mexicà estava en fora de joc i, per tant, Sánchez Martínez ha anul·lat el gol.

Tot i així, la revisió no ha desanimat els jugadors del conjunt gallec, que han seguit lluitant per uns punts que el Barça no necessitava. Mentre els futbolistes de Valverde pensaven en Liverpool, els de Fran Escribá han disposat de més ocasions per fer el primer gol definitiu.

Maxi ha pogut batre Cillessen amb una rematada picada de cap en el minut 64, però el porter holandès del Barça ha respost amb sang freda. 3 minuts després, però, l’uruguaià no ha tornat a perdonar i ha perforat la porteria del Barça després de rematar una centrada de Boudebouz amb la cama dreta.

Aspas Wague Cillessen Celta Barca EFE

Per intentar remuntar, Valverde ha substituït Arthur per Arturo Vidal, però ni tan sols l’ímpetu del xilè ha permès que els blaugrana reaccionessin.  Tot i que Riqui, Collado i Wagué han demostrat que tenen fusta de grans jugadors, la inoperància d’homes com Boateng o Malcom ha representat un desert en atac.

Qui sí que ha tret petroli en zona ofensiva ha estat Iago Aspas. Abans d’acabar, l’ídol de Balaídos ha aprofitat un penal innocent de Wagué per batre Cilessen i regalar, de manera pràcticament definitiva, la permanència al seu equip.

Sigui com sigui, el Barça supera un nou tràmit a la Lliga i ara ja centra la seva mirada en Anfield. Aquest dimarts, amb Leo Messi i companyia en plenes condicions, els blaugrana intentaran assolir la final de la Champions League.