Còmoda victòria del nou Barça, amb Koeman a la banqueta i Messi a la gespa, davant un intens i ordenat Nàstic de Tarragona (3-1). Dos penals clars i un gol matiner de Démbélé han servit per contrarestar un gran gol de Bonilla que ha fet perillar la victòria culer durant poc més de 15 minuts.

El Barça comença fort

El Barça ha anat per feina en els primers compassos del partit, i abans dels vint minuts de joc ja guanyava amb comoditat per 2 a 0. El primer gol de l'era Koeman l'ha marcat Démbélé, un futbolista que sembla que compta amb la confiança del neerlandès, que considera molt important recuperar un bon nivell del francès i les variants que aporta a l'atac blaugrana.

Ousamen Démbéle Ribelles Barça Nastic EFEDémbélé ha marcat el primer gol de l'era Koeman / EFE

L'exjugador del Borussia Dortmund ha recollit una pilota que ha deixat passar Pedri, que ha aportat detalls interessants en els primers minuts com a culer, i ha definit davant Wilfred i la passivitat d'Albarrán, que ha estat tou en el refús. Ho ha seguit intentant el Barça, amb Pedri, Démbélé i Aleñá bastant actius, i s'ha trobat amb un penal sobre Piqué en un córner després que Ribelles l'agafés clarament de la samarreta. Messi, que tornava a jugar de blaugrana -avui amb la senyera- després de les setmanes de dubte en que se'l veia més fora que dins, ha cedit la responsabilitat a Griezmann, que no ha fallat i ha enganyat Wilfred.

El Nàstic s'allibera de la pressió

A partir d'aquell moment, el Barça s'ha relaxat i els tarragonins s'han tret la pressió de sobre. Quan es complia la primera mitja hora de joc el Nàstic ha trobat el premi del gol mitjançant un gran xut llunyà de Bonilla que ha entrat davant la mirada de Neto, que només ha pogut fer l'estàtua i ha fet que s'arribés al descans amb un lleuger avantatge pels de Koeman.

Pedri Brugui Amang Barça Nastic EFEEl jove Pedri, de només 17 anys s'ha mostrat bastant descarat durant els primers 45 minuts. / EFE

El tècnic neerlandès, com havia dit a la prèvia, ha canviat els 11 jugadors i ha tret un equip totalment diferent a la segona part, però els primers minuts han tingut un resultat similar al que havia passat a la primera. Un Braithwaite amb ganes de gol ha estat a punt de marcar el tercer però una gran aturada de Gonzi ho ha impedit, pocs minuts abans que Coutinho marqués de penal

Unes clares mans de Joan Oriol han acabat en penal, i aquest l'ha marcat el brasiler per tornar a eixamplar la distància al marcador, el dia que tornava a jugar amb el Barça després de passar l'última temporada cedit al Bayern. El Barça, amb molts jugadors joves a la segona part, s'ha mostrat amb ganes de més i un dels jugadors del filial, l'estatunidenc Konrad de la Fuente, ha marcat un gran gol després d'una molt bona passada de Trincão, però el de Miami es trobava lleugerament avançat i l'assistent ha anul·lat el gol.

Coutinho Barça Nastic EFE

Coutinho ha marcat el tercer de penal. / EFE

La intensitat ha baixat i el Nàstic, que es defensava amb ordre, gairebé no ha tingut opcions de gol, més enllà d'un cop de cap de Grifell que ha sortit per sobre del travesser quan el porter Iñaki Peña estava totalment venut. Per part del Barça, bones accions de Trincão i Riqui Puig, i ocasions molt clares de Coutinho, Konrad i Braithwaite que no han pogut marcar el quart, en gran part per culpa de les bones intervencions de Gonzi, que ha sigut el gran responsable que el partit acabés amb el 3 a 1 definitiu.

El proper rival dels blaugranes, serà el Girona el pròxim 16 de setembre.