Per què centenars de joves marroquins van decidir travessar la frontera amb Espanya en un espai de temps tan curt? Segueixen les hipòtesis de la crisi migratòria que s'està vivint a Ceuta, on, sense anar més lluny, hi continuen havent uns 700 nens a la nau del Tarajal, mentre els seus pares, al Marroc, els continuen buscant, ja que ni tan sols sabien que els seus fills, la majoria nois, havien decidit buscar una nova vida en territori espanyol. D'altres, en canvi, sembla que van ser enganyats, o això creuen les autoritats que estan investigant els fets.

immigrants ceuta marruecos EFE

La crisi migratòria de Ceuta ha provocat una crisi diplomàtica / EFE

"Els hi van dir que podrien veure un partit de futbol en el qual jugaria Cristiano Ronaldo"

Tal com informa aquest dijous el diari El faro de Ceuta, el principal motiu d'aquest sorprenent esdeveniment es deu a un rumor que les autoritats marroquines van estendre amb enorme èxit. La notícia, falsa, era que Cristiano Ronaldo anava a disputar un partit de futbol a Ceuta. "Hi va haver menors que pensaven que anaven d'excursió. A d'altres els hi van dir que podrien veure un partit de futbol en el qual jugaria Cristiano Ronaldo..." afirma al citat diari una veïna de Castillejos, població propera a la frontera amb Espanya que pràcticament s'ha quedat sense nois.

"Molts van veure que hi havia molta gent corrent, van dir que havien obert la frontera, que era com una festa, i van marxar. L'escola ara està buida, sense nens, i els pares plorant", afegeix la dona.

immigrants ceuta EFE

Més de 1.000 joves han travessat la frontera entre el Marroc i Espanya en els últims dies / EFE

Situació insostenible a Tarajal

La Policia Nacional calcula que més de 1.500 menors marroquins, d'entre 10 i 18 anys, van arribar entre dilluns i dimarts a Ceuta. Molts continuen vagant pels carrers, encara que la majoria són en una gran nau, a Tarajal.

Fonts de la Fiscalia de Menors de Ceuta adverteixen que l'aglomeració a les naus és exhaustiva. A més, la gran majoria dels menors no porten documentació, mentre que a l'altre costat de la frontera els seus pares els continuen buscant. S'està estudiant, doncs, la fórmula que s'utilitzarà perquè els menors puguin tornar al Marroc, Els nens menors de 14 anys no podran tornar sols, així que l'única fórmula que sembla viable és que siguin els mateixos pares els qui vagin a buscar-los.

A més, la gran aglomeració a la nau del Tarajal ha provocat que uns 250 de menors hagin estat traslladats, en autobusos militars, al centre d'acolliment de Piniers, la qual cosa encara ha generat més confusió entre els pares i les mares que busquen desesperadament els seus fills.

 

Imatge principal: un grup de joves marroquins sent traslladats a la nau de Tarajal / Europa Press