El  presumpte cas de frau fiscal comès per Cristiano Ronaldo segueix portant cua. Ara, el compte de Twitter 'Football Leaks Spain' ha engegat una iniciativa a través de les xarxes socials per exigir explicacions al Govern espanyol després que aquest no contestés cap pregunta parlamentària sobre el cas d'evasió d'impostos del futbolista del Reial Madrid.

Sota l'etiqueta #SilencioCristiano, molts usuaris han reclamat unes explicacions que, de moment, brillen per la seva absència. La indignació a la xarxa ha crescut fins al punt de convertir l'etiqueta en trending topic.

Sense resposta

El Govern espanyol mira cap una altra banda. Segons la Cadena SER, el passat 7 de desembre diversos grups parlamentaris van presentar una sèrie de preguntes al Govern perquè fossin explicades i argumentades. També van demanar que comparegués el secretari d'Hisenda i el director de l'Agència Tributària, que estaven al cas i van confirmar el passat dia 2 de desembre les investigacions.

El problema i l'absència de respostes de l'executiva del PP han sortit a la llum un cop expirats els temps normatius per donar resoldre les preguntes. Josep Vendrell, disputat de En Comú Podem, va presentar una sèrie de preguntes en referència al cas del desviament de 150 milions d'euros de Cristiano Ronaldo a les illes Verges britàniques i destapat per Football Leaks. La data límit per respondre les preguntes va acabar el passat 23 de febrer.

Les preguntes
  • Per quin motiu en el cas Cristiano s'ha obert una investigació sobre els anys 2011, 2012, i 2013?
  • Per què s'ha permès la declaració dels beneficis dels drets d'imatge corresponents a 2009-2014 i als de 2015-2020, en una sola declaració, la de 2014?
  • En quin moment l'Agència Tributària va tenir coneixement de l'existència de l'entramat de societats que han gestionat els drets d'imatge i de publicitat de Cristiano?
  • L'Agència Tributària va traslladar la informació a la Fiscalia perquè investigui la possible comissió d'un delicte fiscal?
  • Considera l'Agència Tributària que en el futbol espanyol d'elit s'han generalitzat aquests tipus de pràctiques fiscals?