Durant la matinada d'aquest diumenge, Los Angeles FC ha conquerit la seva primera MLS Cup en derrotar a la tanda de penals (3-0) al Philadelphia Union després de 120 minuts agònics. La igualtat entre ambdós equips ha estat màxima durant el transcurs de tot el partit i així s'ha reflectit en un marcador que arribava a la conclusió dels 90 minuts amb 2-2 i al final de la pròrroga amb 3-3.

Tot i que la final de la màxima divisió dels Estats Units s'ha disputat al Banc of California Stadium, a 9653 kilòmetres de distància de Catalunya, diversos antics coneguts del nostre futbol han estat protagonistes en formar entre les files del conjunt californià. A banda de ser l'actual equip de llegendes que han triomfat a Europa com Giorgio Chiellini Gareth Bale, dos catalans com Ilie Sánchez i Cristian Tello han estat partícips de la conquesta de Los Angeles FC.

Ilie Sánchez i Cristian Tello, de la Masia a coronar-se campions de la MLS amb Los Angeles FC

Semblava que el partit era obra del destí. El temps reglamentari ja tenia un final agònic amb el 2-1 al 83' dels campions i la corresponent igualada al 85' dels de Phliadelphia. Amb tot, l'èpica seguiria a la pròrroga i tornaria a arribar un nou empat en els darrers instants. Aquest cop, eren els pennsilvanians qui havien decantat el marcador a favor seu amb un gol a l'afegit de la pròrroga. El central Jack Elliot aconseguia el seu segon gol del partit per deixar pràcticament decidida la final.

No obstant això, apareixeria un dels noms propis més reconeguts d'entre els protagonistes. Gareth Balde, home de finals, restablia l'empat a l'electrònic amb un gol a l'últim sospir. Al vuitè dels nou minuts afegits a la pròrroga, el gal·lès forçava uns penals en què el destí no podria haver proporcionat desenllaç més dolç pels seus. Com no podria ser d'una altra manera, la tanda de penals també ha estat assaonada per l'èpica.

Inoportunes relliscades, aturades heroiques i repartició a parts iguals de crueltat i glòria. Els dos catalans de Los Angeles, Tello i Ilie, assumirien la responsabilitat d'un llançament. El davanter de Sabadell fallaria el seu després que el porter endevinés les seves intencions, però el migcampista barceloní no perdonaria el llançament decisiu i escriuria per primer cop el nom de Los Angeles FC a la història de campions de la MLS.

Els inescrutables camins del futbol

Aquest cap de setmana ha estat moment per a reconeixements a l'entorn Barça. Davant l'Almeria, Gerard Piqué, 25 anys després d'arribar al club, tancava el seu cicle com una llegenda. Un final ideal per un noi que va créixer amb un somni a la Masia, però els inescrutables camins del futbol han fet que Ilie Sánchez i Cristian Tello també complissin els seus tot i no haver-los imaginat quan vestien de blaugrana d'adolescents. Des d'aquest diumenge, tenen la corona de la MLS americana entre les seves mans. Qui ho havia de dir.