La caiguda sense frens del Reial Madrid podria viure el seu punt més crític aquest diumenge al Camp Nou. Una victòria blaugrana condemnaria Julen Lopetegui, deixaria el club de Chamartín a set punts del Barça i, en definitiva, provocaria que el Santiago Bernabéu visqués una de les majors crisis dels últims anys. Però, com comença el declivi blanc?

La Supercopa d'Europa, primera decepció

La decadència del Reial Madrid comença a Tallinn, Estònia. En ple mes d'agost, els blancs perdien la Supercopa d'Europa contra el seu rival ciutadà, l'Atlètic de Madrid, en un partit que es definiria a la pròrroga (4-2). Tot i que els de Lopetegui van demostrar una idea de joc definida, un sector del madridisme va començar a qüestionar la figura de l'entrenador basc. El paper de Zinadine Zidane a Europa havia estat impecable, i en canvi Lopetegui perdia la seva primera final al capdavant de l'equip. L'ombra de l'entrenador francès es començava a allargar.
 

Diego Costa Atlètic de Madrid Supercopa d'Europa EFEEFE

Getafe (2-0), Girona (1-4) i Leganés (4-1) van pagar els plats trencats. En les tres primeres jornades de Lliga el Madrid va arrasar gràcies a unes grans actuacions de Gareth Bale i Karim Benzema. A la Champions League, a més, l'equip també va apallissar la Roma (3-0) i l'eufòria es va disparar. La casa blanca, poc abonada a la cautela, començava a imaginar un equip tetracampió, i els més agosarats fins i tot comparaven el joc dels blancs amb el del Barça de Guardiola.

L'Athletic Club engega la trituradora

San Mamés va suposar la tornada a la realitat del Reial Madrid. A Bilbao, els blancs es van deixar els primers punts de la temporada (1-1), i els fantasmes de Lopetegui van tornar a aparèixer en escena. "Joc pla", "poca contundència" o "possessió estèril" van ser algunes de les crítiques que l'equip del tècnic basc es va endur. 

Sevilla (3-0), Atlètic de Madrid (0-0), Alabès (1-0) i Llevant (1-2). El Madrid sumava un punt de dotze possibles, fet que es traduiria en una insòlita setena posició. Abans, a la Champions, la competició fetitxe del Madrid, els de Lopetegui també queien derrotats a Moscou (1-0) contra el dèbil CSKA. La trituradora es va posar en marxa: Marco Asensio, de futur Pilota d'Or a jugador sobrevalorat, Isco, de mag de l'esfèric a futbolista inoperant, Sergio Ramos, de líder de la defensa a capità discutit.
 

Madrid Sevilla Lliga Santander EFEEFE

I enmig de la tempesta, el clàssic. L'afició busca culpables i ningú pot eludir les crítiques, especialment Lopetegui, condemnat en cas de perdre contra al Camp Nou. 

Cristiano, l'enyorat

El problema principal que està tenint el Madrid és la falta de gol. En temporades anteriors, la voracitat de Cristiano Ronaldo garantia una quantitat ingent de dianes en totes les competicions. Aquest estiu, després de la venta del portuguès a la Juventus, la cúpula del club blanc va decidir que la responsabilitat d'anotar l'haurien d'assumir els futbolistes que ja eren a la plantilla. El resultat, però, ha estat nefast. Ni Karim Benzema ni sobretot Gareth Bale s'han fet càrrec d'aquesta faceta i ara el Madrid ho paga.
 

Cristiano Ronaldo Juventus Sassuolo EFEEFE

Les xifres no menteixen: la temporada passada, a aquestes alçades els blancs havien aconseguit dinou gols, mentre que aquest curs només en sumen tretze. A més, amb 481 minuts, l'equip de Lopetegui ha tingut el dubtós honor d'establir la pitjor ratxa sense marcar de la història del club.