Acaba el Mundial de Rússia 2018 i el Barça ja té una nova alegria. Philippe Coutinho podria començar la temporada sense ocupar una plaça d'extracomunitari. I és que el futbolista brasiler ja fa un temps que està gestionant el passaport portuguès i sembla que els tràmits podrien tenir èxit en els propers dies.

Coutinho, brasiler de naixement, va demanar al consulat portuguès la doble nacionalitat després de complir els requisits, entre els quals està el matrimoni amb la seva esposa portuguesa, amb la qual porta més de dos anys casat. Uns documents que també ha remès a la Lliga i a la Federació Espanyola amb l'objectiu de ser inscrit com a comunitari des de l'inici d'aquesta mateixa temporada.

Philppe Coutinho debut Barça Espanyol   EFE

EFE

Un tràmit que seria de gran benefici per al Barça per començar a buidar les tres places d'extracomunitaris que té permès cada equip a Espanya. Coutinho, Paulinho i Yerry Mina eren els tres extracomunitaris la temporada passada, i aquest any la marxa de Paulinho l'ha ocupat Arthur Melo. Ara bé, amb la mirada posada en la contractació del brasiler Willian del Chelsea, el Barça necessita lloc dins d'aquestes tres places d'extracomunitaris.

Si al final no acaba marxant Yerry Mina després del gran Mundial que ha fet, l'opció Coutinho com a comunitari podria ser la solució per obrir la porta d'entrada a Willian. Ja sigui el brasiler del Chelsea o qualsevol altre futbolista, els tràmits per la doble nacionalitat de Coutinho donarien al Barça el marge d'un fitxatge extracomunitari.