Les ganes, la il·lusió i la passió està present dins del vestidor del Barça abans del debut d'una nova temporada a la Champions League. El que sí debutarà de veritat a la competició europea amb el conjunt blaugrana és Philippe Coutinho. Aquest any sí que podrà jugar i el PSV Eindhoven serà el seu primer rival.

Les ganes de Champions

"Estic ansiós per debutar a la Champions amb el Barça", ha assegurat tot just en la primera resposta un Coutinho que se l'ha vist concentrat i amb la ment posada en el partit del Camp Nou. "Intentem guanyar tot el que disputem i la Champions és el trofeu més gran", ha seguit dient, ja posicionant-se per començar a fer un gol abans de l'inici del partit.

Tots segueixen el líder Leo Messi i tots repeteixen que "són moltes les ganes de guanyar la Champions". Els motius són "pels equips i per la grandesa del torneig". I repeteix insistentment que "aquest any els jugadors, el club i els aficionats tenim moltes ganes de guanyar".

Sonarà l'himne, es posarà amb la pell de gallina i el somni serà de nou dins la ruta fixada. Però encara no hi ha res fet, i menys amb el grup extremadament complicat que ha tocat. "Els favoritismes es queden molt a la premsa i als aficionats; al camp som onze contra onze", diu el brasiler.

Un bany de realitat que passa pel filtre habitual del "tenim un grup molt difícil i segurament es decidirà per detalls". També reflexiona amb què han d'estar al 100% en cada partit per poder passar a la fase eliminatòria.

I ni els mals partits, ni la crítica ja existent ni el patiment que hi ha hagut fins ara podran amb una il·lusió, de moment, intacta. A més també ho farà per Messi, perquè "és el millor de la història i no té explicació que el Barça només hagi guanyat una de les últimes cinc Champions".

Coutinho no és Iniesta

No ho és ni ho serà mai, però per a Coutinho, "Iniesta és un geni". Complicat poder entendre la comparació amb l'actual futbolista del Vissel Kobe japonès, perquè segons el brasiler "cadascú té la seva manera de jugar". Malgrat tot, per a Coutinho ser comparat amb Iniesta "és un gran elogi".

Ja sigui al mig del camp, ja sigui a la zona d'extrem, Coutinho confessa que "intentaré ser jo mateix i conquerir moltes coses al Barça". De la seva manera de jugar al mig del camp diu que ho fa "simple" i sempre intentant "entrar en la dinàmica del grup". I per sobre dels raonaments i de les discussions, el que sí vol és adaptar-se a totes les posicions.