Sempre que el capità del primer equip de futbol del Barça, Leo Messi, envia un missatge, ho fa amb contundència. I aquesta vegada ha tornat a parlar a través de les xarxes socials, com va fer amb l'afer Abidal, i ha anunciat l'efecte del coronavirus a la plantilla després que el Barça anunciés un ERTO. Però no només s'ha quedat en la rebaixa salarial ja esperada, sinó que també ha enviat l'enèsim avís a la directiva presidida per Josep Maria Bartomeu.

El missatge, escrit en nom de la plantilla, l'ha enviat inicialment Messi com a primer capità, però també l'han compartit Gerard Piqué, Luis Suárez, Sergi Roberto, Sergio Busquets, i la resta de futbolistes del primer equip masculí de futbol.

pique messi entrenament barça efe

EFE

"Volem aclarir que la nostra voluntat sempre ha estat aplicar una baixada del sou que percebem, perquè entenem perfectament que es tracta d'una situació excepcional i som els primers que SEMPRE hem ajudat el club quan se'ns ha demanat. Fins i tot moltes vegades ho hem fet també per iniciativa pròpia, en altres moments que ho vam creure necessari o important", explica el comunicat emès per la plantilla. I anuncien que es farà efectiva la rebaixa que es volia impulsar des del club d'un 70% durant les setmanes que duri l'estat d'alarma.

Però la cosa no ha acabat aquí i també ha enviat un dard enverinat cap a la directiva. "Per això, no deixa de sorprendre que des de dins del club hi hagués qui tractés de posar-nos sota la lupa i intentés sumar-nos pressió per fer alguna cosa que nosaltres sempre vam tenir clar que faríem", afegeixen. I el missatge torna a ser contundent i en direcció a Bartomeu i a la seva directiva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

I en la mateixa línia també s'ha expressat l'equip femení de futbol del Barça.

Solidaris amb el club

Però a més, els futbolistes també han anunciat un altre gran gest. Al final la rebaixa serà més gran del 70% perquè també han explicat que faran "aportacions" perquè els treballadors del Barça afectats directament per l'ERTO, que es quedaven sense feina durant l'estat d'alarma, puguin cobrar "el cent per cent del seu sou".

I així mateix ho ha confirmat el club també a través d'un altre comunicat, que la rebaixa del primer equip de futbol serà superior al 70% per l'ajuda extra als empleats no esportius. "Aquesta aportació addicional de la plantilla, més l’aportació que farà el club, permetran garantir el 100% dels salaris de tot el personal no esportiu, que serà sotmès a un ERTO aquesta setmana", diu el comunicat del Barça.

Després d'anunciar la setmana passada l'ERTO i a l'espera de l'acord amb la plantilla del primer equip masculí de futbol, ja hi ha sentència als despatxos del Barça. Veurem si aquest nou avís del vestidor torna a iniciar una nova guerra.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.