La tempesta encara no ha marxat. Continua ben present el coronavirus i, com a conseqüència, el món del futbol està regirat. Encara no hi ha data ni confirmació per al retorn de la Lliga ni de la Champions, com tampoc està clar quan es reprendran els entrenaments. Cal anar pas en pas, evitant riscos, i per això cada dia que passa van apareixent novetats i algunes sorpreses.

El passat dilluns la Lliga de Futbol Professional va donar el vistiplau al Reial Madrid per acabar la temporada, en el cas que es pugui completar, jugant els seus partits a l'Estadi Alfredo Di Stéfano. Com que els partits seran a porta tancada i, a banda, Florentino Pérez té programades obres al Santiago Bernabéu, què millor que derivar els partits al camp del filial. Una mesura que va sorprendre, però que també té la seva lògica.

Camp Alfredo di Stefano Reial Madrid B Europa Press

EuropaPress

Per què no ho pot fer el Barça?

La idea que ha començat a sonar en l'entorn culer és que el Barça també pugui adoptar les mateixes mesures que el Madrid. Al Camp Nou no hi podrà assistir públic perquè els partits seran a porta tancada, per tant, per la mateixa regla de tres, Messi i companyia podrien jugar al camp del filial i del primer equip femení, l'Estadi Johan Cruyff. Una idea, segons ha pogut saber ElNacional.cat, que a hores d'ara "no està sobre la taula", afirmen fonts del club. Des del Barça, afegeixen, "no especulem", perquè "encara esta tot per decidir".

Però tot i que des del club no tinguin formalment la idea present, és una possibilitat que no s'hauria de descartar. Primer de tot, i el més important, és garantir la màxima seguretat sanitària. La Lliga ja ha enviat el seu protocol als clubs, en el qual explica que en les fases finals de la pretemporada express els equips hauran de concentrar-se en les ciutats esportives o en hotels.

Ciutat Esportiva Joan Gamper Barça FC Barcelona

FC Barcelona

I en el cas del Barça, el Johan Cruyff està situat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, al costat mateix de la Masia (on es podrien concentrar). Menys recorregut fins a l'estadi, perímetre assegurat i més garanties per controlar l'amenaça de contagi de la Covid-19. Però a més, tindrien les necessitats com a estadi cobertes ja que no fa ni un any que es va inaugurar.

Els futbolistes trobarien a faltar algunes coses del seu ecosistema del Camp Nou, com segurament el seu vestidor, però la resta serà pràcticament igual. La mateixa gespa híbrida i les mateixes dimensions del terreny de joc (105 m x 68 m), el que és primordial en l'aspecte del joc.

Estadi Johan Cruyff Barca FC Barcelona

FC Barcelona

L'única gran diferència, que òbviament notarien els jugadors i també els espectadors, són les grades. Els gairebé 50 metres d'alçada del Camp Nou amb les tres graderies amb capacitat per a 99.354 espectadors no són el mateix que els 6.000 seients que ofereix l'Estadi Johan Cruyff.

Però amb el pas del Madrid s'obren noves possibilitats. El Barça encara no es planteja el canvi de localització, però en les properes setmanes potser faran el seu pas més per provar de canviar d'estadi i acabar la temporada d'una manera encara més diferent, però clarament més segura.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.