L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) va traslladar aquest dimarts a la Lliga la seva postura en relació als ERTO que alguns dels clubs del campionat ja han anunciat que duran a terme per tal de fer front a la crisi del coronavirus. El posicionament del sindicat és clar: s'oposa als expedients de regulació i també a la possibilitat de jugar partits cada 48 hores per tal que sigui possible acabar la competició.

Tot i que l'AFE rebutja els ERTO al futbol professional, són les plantilles de cada entitat les que decideixen si accepten les mesures del seu club. En el cas del Barça, per exemple, els jugadors han arribat a un acord amb la directiva, de manera que el sindicat no pot intervenir.

L'AFE, això sí, comunicarà als jugadors els plantejaments que proposa la Lliga en relació a una possible represa del campionat i a la finalització d'aquesta i la pròxima temporada.

D'altra banda, l'Associació manté la seva negativa a la possibilitat de jugar partits cada 48 hores com a opció per tal de finalitzar la temporada i recorda que el límit que marca el sindicat internacional FIFPro és de 72 hores entre cada encontre.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat