Segueixen les notícies relacionades amb la Superlliga europea. Els clubs anglesos que anaven a participar en aquesta nova competició (Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham, Arsenal i Chelsea) no veien amb bons ulls que l'Atlètic de Madrid formés part dels dotze fundadors, segons va informar la Cadena SER.

Xarxes socials i audiències de televisió

Els dos motius principals d'aquest veto són l'escassa reputació mundial a les xarxes socials i les seves baixes audiències televisives fora d'Espanya. És per això, que el Big Six considerava que l'Atlètic era el més beneficiat en entrar en aquesta llista de fundadors. Com és prou conegut, els fundadors de la Superlliga no podrien perdre el lloc i gaudirien d'unes condicions econòmiques immillorables. El gran objectiu dels creadors era aconseguir nous ingressos i fer una competició més atractiva que la Champions League actual.

Chelsea Atlético Savic EFE

L'Atlètic de Madrid contra el Chelsea a Londres / EFE

"Volem salvar el futbol", va assegurar en el seu dia Florentino Pérez, president del Reial Madrid i també de la Superlliga. Aquesta posició dels anglesos era prèvia als comunicats pertinents que van realitzar i que asseguraven que abandonaven el projecte perquè no ho acabaven de veure clar. Els aficionats a Anglaterra van protestar amb força per la implicació dels seus al nou torneig que pretenia revolucionar el futbol.

Però mentre els grans començaven a dir que no, alguns clubs d'Europa volien entrar de ple. Un gegant turc i diversos de l'Europa de l'est volien ser dels fundadors, segons ha assegurat la SER. També l'Olympique de Lió estava sobre la taula per pressionar el PSG.

Balon Champions Europa Press

La pilota de la Champions / Europa Press

L'Atlètic de Madrid va acabar anunciant que deixava la Superlliga, veient la repercussió que havia tingut tot plegat. També l'Inter de Milà i el Milan. La Juventus no ho deixava clar, però qui sí que segueix en peu a la Superlliga és el Reial Madrid i el Barça. El club català va precisar que hauria estat un "error històric" no formar-ne part.

Una de les informacions més rellevants que va dir Florentino la setmana passada és que de moment els dotze segueixen formant part de la Superlliga perquè cap d'ells ha pagat la penalització corresponent a marxar del projecte. Es va conèixer que la multa per sortir-se'n era de 300 milions d'euros per club. Una alta xifra per compensar el préstec que va oferir JP Morgan de 3.200 milions d'euros.

 

Imatge principal: Els jugadors de l'Atlètic durant un partit de la Lliga / Europa Press