Luis Suárez se'n va anar del Barça amb una enorme espina clavada al cor. En una temporada horrorosa en què diverses vaques sagrades de l'equip van naufragar, amb el 2-8 de Lisboa com a colofó, l'uruguaià es va sentir boc expiatori, com si tots els mals de l'equip haguessin estat culpa seva, fins al punt de veure's obligat a sortir per la porta del darrere, una cosa massa habitual, desgraciadament, en la història del Barça.

Luis Suárez copes títols Barça / FC BarcelonaLuis Suárez, amb la col·lecció de copes que va guanyar amb la samarreta del Barça / FCB

Missatge per a Bartomeu i la seva junta

Ja abans de la golejada davant del Bayern, Suárez era conscient que hauria de canviar d'aires. El que no imaginava és que el farien fora de mala manera, acusant-lo de no poder competir i enviant Koeman a comunicar-li el seu adeu, i amb una trucada per telèfon. "L'últim any vaig rebre crítiques. Deien que no estava per competir per coses importants, o que al Barcelona no podia competir a alt nivell. I això et genera un desafiament en l'àmbit individual que fa que, en arribar a l'Atlètic, un vulgui continuar demostrant que per alguna cosa està a l'elit del futbol, que per alguna cosa he estat moltíssims anys demostrant la classe de jugador que soc", ha afirmat el davanter uruguaià en una entrevista a la revista del Club del Deportista.

Després d'un intent fallit de firmar per la Juventus, Suárez va acceptar el repte de jugar a l'Atlètic de Madrid. "Ho vaig viure com un gran desafiament i amb moltíssima il·lusió. De cap manera estic penedit, al contrari, il·lusionat i amb moltes ganes de continuar demostrant", confessa el davanter, que aquesta temporada ha marcat 19 gols amb els matalassers, amb els quals té grans opcions de guanyar una altra Lliga més i ampliar així un palmarès espectacular.

Barça Atlètic Luis Suárez Messi EFE

Luis Suárez es va enfrontar al Barça el passat cap de setmana / EFE

Al màxim nivell fins al Mundial del Qatar

Luis Suárez és el primer que és conscient que s'apropa el final de la seva carrera i que ja no pot competir com fa uns anys, sobretot pel dolor que té al seu genoll.

És per això que el charrúa es marca una data per fer un pas al costat, el Mundial del 2022. "El meu desig és poder jugar el Mundial del Qatar i ja després un s'ha d'adonar que li arriba l'hora. Primer per edat i després per la gent jove que ve darrere, que tinguin la possibilitat. Arribat el moment, un prendrà la decisió apropiada, encara que assumir això li costa molt a un jugador, però ho porto treballant molt temps". Fins aquell dia, ningú pot dubtar que Luis Suárez continuarà marcant gols. Ho porta a la sang.

 

Imatge principal: Luis Suárez, celebrant un gol amb l'Atlètic de Madrid / EFE