Fa temps que el Reial Madrid pentina el mercat internacional a la recerca d'un lateral dret amb projecció que agafi el relleu de Dani Carvajal. I un dels que més agradava era l'extremeny Pedro Porro, que en el dia d'avui continua sent oficialment jugador del Manchester City. Carvajal, amb constants problemes físics, necessita un relleu que li doni descans i que a mig termini s'acabi fent amb la titularitat al Reial Madrid.

Sense minuts en l'Etihad Stadium de Manchester, el City el va cedir primer al Valladolid i després a l'Sporting de Portugal. I ha estat en el José Alvalade de Lisboa on Pedro Porro ha explotat definitivament, convertint-se en un dels millors defenses de tota la lliga portuguesa, cridant l'atenció dels grans clubs i guanyant-se el seu debut amb la selecció espanyola de Luis Enrique.

El Sporting se'l quedarà en propietat

Veient l'eclosió de Gos Porro, el Reial Madrid va augmentar el seu interès en el lateral dret, encara que el principal problema era que l'Sporting de Portugal té una opció de compra de només 8,5 milions d'euros que, segons el diari Record, el club portuguès té previst fer efectiva. El Manchester City veia amb bons ulls recuperar el lateral extremeny, però no pot fer res si l'Sporting fa ús d'una clàusula pactada al seu dia, quan ningú no pensava que l'eclosió de Pedro Porro seria tan impactant.

Pedro Porro passarà a ser jugador de l'Sporting de Portugal a tots els efectes, amb un contracte fins al 30 de juny del 2025, un salari d'1,8 milions d'euros bruts anuals i una clàusula de rescissió de 45 milions d'euros. El club lisboeta se'l queda en propietat, però li posa una clàusula relativament assequible, una fórmula ideal per treure beneficis quan consideri adequat.

La seva clàusula passarà a ser de 45 milions

El fet que Pedro Porro sigui adquirit per l'Sporting de Portugal no significa que el seu fitxatge pel Reial Madrid estigui descartat, encara que Florentino Pérez ja sap que el club lisboeta, conscient de l'enorme interès que ha generat el futbolista a Europa, exigirà la clàusula de rescissió al club comprador.

Amb només 22 anys, i malgrat haver afirmat que el seu somni és triomfar a la Lliga espanyola, sigui en el Reial Madrid, el Barça o l'Atlètic de Madrid, Pedro Porro no té pressa, ja que sap que és millor anar progressant a poc a poc que saltar ràpidament a un gran i veure com la seva progressió es talla per falta de minuts. Mentrestant, va acumulant premis a Portugal, on ja ha estat designat en diverses ocasions millor defensa del mes.

 

Imatge principal: Florentino Pérez, president del Reial Madrid / Europa Press