No hi ha hagut gesta. El Manchester City no n'ha tingut prou amb una gran primera meitat i no ha pogut remuntar contra el Liverpool (1-2). Els reds, a més, han aconseguit fer la volta al gol inicial de Gabriel Jesus gràcies a les dianes de Salah i Firmino en un partit en què Guardiola ha estat expulsat per protestar.

Mateu Lahoz, protagonista esperat

Mentre el Barça naufragava a Roma, escenari de la primera Champions de Guardiola com a entrenador, el Manchester City feia una exhibició de futbol total a l'Etihad. Els citizens han sortit des del primer minut de la Champions disposats a donar la volta a l'enganyós 3-0 de l'anada... i ho han fet amb l'ingredient que mai negocia el tècnic de Santpedor en les seves receptes: la identitat.

Per molt difícil que fos, Guardiola ha estat fidel a les seves idees i durant la primera meitat el seu equip ha tingut una gran quantitat d'ocasions gràcies a l'atac posicional. De Bruyne i Sané han liderat un conjunt amb tres centrals que ha merescut molt més que marxar al descans amb només un gol d'avantatge. I ja no només per totes les oportunitats que han desaprofitat, que també, sinó perquè els locals han vist porteria en dues ocasions: el gol de Gabriel Jesus en el segon minut de partit ha pujat al marcador, però el de Sané just abans d'arribar al descans ha estat anul·lat per fora de joc inexistent.

El monòleg del City ha comptat amb la intrusió gens inesperada d'un actor que no estava convidat a ser principal. Com és habitual, Mateu Lahoz, àrbitre del matx, s'ha entestat en fer-se notar. Sense valorar si les seves decisions han estat més o menys encertades, les incomptables targetes grogues que ha ensenyat han evidenciat els seus problemes per gestionar el partit, i les xerrades innecessàries que ha mantingut amb alguns futbolistes l'han convertit en protagonista. I el punt àlgid de la seva opera prima ha arribat amb l'expulsió a Guardiola per protestar.

Salah no creu en els miracles

Qui sí que estava convidat, no obstant això, era Salah. L'egipci està completant una gran temporada i ha decidit posar fi a les esperances citizens només començar la segona meitat. El Liverpool n'ha tingut prou amb trenar una jugada que l'extrem s'ha encarregat de culminar amb una lleugera vaselina per superar Ederson. La diana obligava el City a fer-ne quatre... i els de Manchester han estat obligats a despertar del somni.

El gol ha estat tota una gerra d'aigua freda per als aficionats locals i els seus. La remuntada estava molt més lluny i l'entrada d'Agüero i Gündogan no ha tingut cap conseqüència. Tot plegat ha provocat que es baixés el teló i es posés fi a l'espectacle. El City ha deixat de creure en les seves possibilitats i la represa s'ha convertit en un tràmit.

Amb tot molt encaminat, Firmino ha aprofitat una transició ràpida per marcar el segon gol visitant i sentenciar l'eliminatòria. Des de la grada, el rostre de Guardiola exemplificava a la perfecció el sentiment de tot l'Etihad Stadium. Tot i que ha cregut en la remuntada, el Manchester City ha estat eliminat en els quarts de final de la Champions, mentre que el Liverpool s'ha tornat a colar, després de moltes temporades, entre els quatre millors equips d'Europa.