El City Football Group és l'entramat empresarial més global de tot el món del futbol. Amb el Manchester City com a joia de la corona, regnant a Anglaterra i intentant-ho a Europa, el xeic Sheikh Mansour Bin Zayed Al Nahyan ha construït un imperi que continua volent expandir-se, ara, al Brasil.

Oferta rebutjada per la directa minera

I per aquest motiu va presentar una oferta de 1.000 milions de reals, una mica més de 180 milions d'euros per fer-se amb el control de l'Atlético Mineiro, segons informa el mitjà brasiler Globoesporte. No obstant això, la directiva del club de Belo Horizonte, últim campió de la Lliga i la Copa del Brasil, va rebutjar aquesta primera proposta amb què el City Football Group pretén expandir els seus negocis a Sud-amèrica.

Pep Guardiola Manchester City Sheikh Mansour @HHMansoor

Pep Guardiola saluda el Sheikh Mansour / @HHMansour

El City va oferir aquests 180 milions d'euros pel 51 % de les accions, en cas que l'entitat de l'estat de Minas Gerais decideixi transformar-se en una societat anònima, model que ja han adoptat altres clubs històrics brasilers com Cruzeiro i Botafogo. El Cruzeiro és en mans de l'exdavanter brasiler Ronaldo Nazário, propietari també del Reial Valladolid, mentre que el Botafogo va ser venut a l'empresari nord-americà John Textor.

Segons l'esmentada informació, representants del Mineiro es van reunir fa dues setmanes amb el director executiu del grup, el català Ferran Soriano, per tractar l'assumpte. Tanmateix, l'oferta inicial no ha complagut els dirigents del potent club brasiler, que estimen que, com a mínim, val 2.000 milions de reals, el doble de l'ofert.

copa brasil atletico mineiro europa press

L'Atlético Mineiro celebra la Copa de Brasil / Europa Press

Tenen 10 equips, i en volen més

Esportivament, Atlético Mineiro té una de les plantilles més potents del futbol sud-americà, amb figures com els migcampistes argentins Nacho Fernández i Matías Zaracho, l'incombustible davanter Hulk, o l'excapità de l'Atlético, Diego Godín, i segons el portal especialitzat Transfermarkt, només el valor de la plantilla ascendeix a 106 milions d'euros.

No obstant això, el club miner afronta un voluminós deute que, el juny de l'any passat, era de 1.300 milions de reals. Amb tot aquest context, el City Football Group ho interpreta com una gran oportunitat d'expandir-se. A més del Manchester City, també exerceixen la gestió del Girona, de la mà de Pere Guardiola, germà de Pep, entrenador de l'equip anglès.

pere guardiola delfi geli ferran sorià girona city football group europa press

Pere Guardiola, Delfí Geli (president del Girona) i Ferran Soriano / Europa Press

A més d'aquests dies, també formen part del City Football Group el New York City nord-americà, el Melbourne City d'Austràlia, el Yokohama Marinos japonès, el Montevideo City Torque de la capital uruguaiana, el Sichuan Jinjiu de China, el Mumbai City indi, el Lommel belga i el Troyes francès, que completen els 10 equips del grup. Per formar una alineació d'11, també s'inclou el Club Bolivar, que té un acord de col·laboració, de moment.

 

Imatge principal: Pep Guardiola, entrenador del Manchester City / Europa Press