Espanya triomfa, però també és gràcies al talent català. El combinat espanyol ha superat l'Argentina a la final del Mundial de bàsquet de la Xina per adjudicar-se la seva segona medalla mundialista, que és la segona d'or.

Una victòria increïble pel gran bàsquet que s'ha mostrat sobre la pista i també per les grans intervencions dels jugadors del combinat espanyol. I entre els dotze herois que s'han penjat la medalla més desitjada, cinc són catalans.

Ricky Rubio Espana Italia Mundial EFE

EFE

La gran figura i el gran líder és Marc Gasol, pivot dels Toronto Raptors de l'NBA, que ha estat un dels majors protagonistes del torneig. El qui ha dirigit el joc dels espanyols també ha estat un català de l'NBA, jugador dels Phoenix Suns, Ricky Rubio, MVP del torneig. Però també han compartit l'èxit aquest 2019 els jugadors catalans del Barça Pau Ribas i Pierre Oriola. Amb menys minuts, però també campió del món, Xavi Rabaseda, actual jugador del Gran Canària, que completa el quintet català.

Cinc jugadors nascuts en terres catalanes que s'afegeixen als campions del 2006. Aleshores, al Japó, també van triomfar els catalans Pau Gasol, Juan Carlos Navarro i Àlex Mumbrú, a més de Marc Gasol, que repeteix or.

Destacat paper català

Però aquest èxit català també ha estat reconegut per la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA), que ha distingit dos d'ells entre els millors jugadors de la competició. Marc Gasol i Ricky Rubio han estat inclosos juntament amb Luis Scola (Argentina), Evan Fournier (França) i Bogdan Bogdanović (Sèrbia) dins de l'All-Star 5.

Però això no ha estat tot i Ricky ha tingut una distinció especial. Igual que ho va ser Pau Gasol al Mundial del 2006, el premi MVP (millor jugador) ha estat per al base del Masnou.