L'Espanyol no travessa el seu millor moment ni a nivell a esportiu, ni a nivell institucional. Després dels lamentables episodis que es van produir després de la proclamació del Barça com a campió de Lliga en el derbi barceloní, Chen Yansheng, president i màxim accionista del club perico, hauria reactivat la venda del seu paquet d'accions, que suposa un 99% del total.

Així ho assegura betevé, que a més a més, detalla que el dirigent xinès ja tindria molt avançada tota la documentació per tal de formalitzar el traspàs en cas d'aparèixer nou comprador. En aquest sentit, el valor actual del club oscil·laria entre els 220 i els 250 milions d'euros, però aquest es veuria reduït fins a uns 140 milions d'euros en cas de descens a Segona Divisió, tal com ha confirmat Mundo Deportivo.

Chen Yansheng Espanyol / Foto: Europa Press
Chen Yansheng, president i màxim accionista de l'RCD Espanyol / Foto: Europa Press

El procediment de venda de l'Espanyol, regit a la borsa xinesa

Betevé informa que el procediment de venda de l'Espanyol està regit a la borsa xinesa. El 99% de les accions que Míster Chen té del club pertanyen a una empresa que opera a la borsa xinesa. Per aquesta raó, no podria proclamar en venda l'Espanyol, sinó que hauria d'informar el mercat de valors del gegant asiàtic la seva voluntat de vendre l'entitat.

Aleshores, s'obriren dos escenaris. En el primer, el més desitjable per a Chen Yansheng, es bloquejaria el valor de les accions totals i, per tant, es mantindria el valor mercantil del club; i en l'altre, el més crític per al mandatari perico, es produiria una venda massiva de l'accionariat que perjudicaria el valor total del club.

Chen Yansheng presidente Espanyol / Foto: Europa Press
Chen Yansheng, president de l'Espanyol / Foto: Europa Press

Sigui com sigui, les condicions de venda que estaria exigint Chen serien un altre dels impediments de cara a la transferència de l'entitat a uns nous amos. El president espanyolista voldria assegurar-se l'abonament d'una quantitat superior als 15 milions d'euros per part d'un possible comprador com a garantia en el moment de la signatura dels contractes. En cas que el comprador desistís de l'operació, aquest pagament no es retornaria si la informació econòmica facilitada per l’Espanyol i desviada pel comprador excedís un percentatge prèviament establert en el contracte. En cas contrari, si la desviació estigués dins dels marges establerts, el comprador podria renegociar el preu amb Chen Yanseng. Segons l'esmentada font, aquest percentatge seria d'un 12%.

Li surt a compte vendre l'Espanyol a Chen Yansheng?

Chen Yansheng hauria invertit un total de 180 milions d'euros en l'Espanyol, la qual cosa significaria que li surtiria a compte vendre el club en cas que aquest assoleixi l'objectiu de la permanència a Primera Divisió. No obstant això, en cas de descens esportiu i venda del club en la consegüent reducció de valor als 140 milions, el dirigent xinès pràcticament recuperaria la quantitat invertida, negociant el retorn del deute del club amb la societat matriu a la Xina per part dels nous accionistes.