Catalunya acollirà la Ryder Cup de golf el 2031. És el primer cop que se celebra en territori català. La competició es durà a terme al Camiral A Quinta do Lago Resort, a Caldes de Malavella (Girona). El govern, en el comunicat on va anunciar oficialment l'aterratge de la Ryder Cup, ja va anunciar que aquest fet "reforçarà la posició de Catalunya com a referent internacional en l’àmbit de l’esport, el turisme i la sostenibilitat". Ara, aquest divendres, s'ha presentat oficialment la competició.
L’hotel Camiral Golf de Caldes de Malavella ha estat l’escenari de l’acte. Aquest ha reunit autoritats com el conseller de la Presidència, Albert Dalmau; el conseller d’Esports, Berni Álvarez; el president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Rodríguez Uribes; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el director executiu de l’European Tour Group, Guy Kinnings; el propietari del Camiral Golf, Denis O’Brien o l’exjugador de bàsquet, Pau Gasol, entre d'altres.

Amb un ambient d’eufòria i satisfacció pel repte, tots els discursos han coincidit en un objectiu comú: fer de la Ryder Cup a Catalunya una edició inoblidable. “És la culminació a molts esforços, diria que d’anys”, ha afirmat Guy Kinnings, director executiu de l’European Tour. “Tenir la Ryder Cup a Europa ofereix molts avantatges, però també exigeix un compromís considerable. Creiem que tindrem la millor Ryder Cup. Serà meravellosa”, ha afegit.
Un projecte de país
El conseller de la Presidència, Albert Dalmau, ha subratllat que es tracta d’un projecte ambiciós que implica tot el país: “Finalment, ho hem aconseguit. Des de la primera reunió, per Nadal, vam dir que sí, que volíem fer la Ryder Cup. Tenim tot el que cal per ser els amfitrions”. Dalmau ha volgut destacar que no es tracta només d’organitzar el torneig, sinó de deixar un llegat: “La nostra llarga tradició organitzant esdeveniments internacionals sempre deixa empremta. I aquesta és la idea: volem que passin coses arreu del país”.

El conseller ha xifrat en uns 30 milions d’euros l’aportació de la Generalitat al projecte, una despesa que serà finançada íntegrament a través de la taxa turística. També ha defensat el compromís del Govern perquè la retransmissió del torneig es pugui fer en català.
Camiral, epicentre del golf europeu
Per a Denis O’Brien, propietari del Camiral Golf, la celebració de la Ryder Cup suposa la culminació d’un somni que fa anys que persegueix. “És un dia meravellós per tothom. Hem tingut el privilegi d’invertir aquí des del 2002, amb la voluntat de convertir-lo en el millor centre de golf d’Europa”, ha dit. O’Brien també ha volgut agrair la feina dels 450 treballadors del ressort i del director, David Plana.
El propietari irlandès ha destacat l’impacte que pot tenir l’esdeveniment per al territori, tant econòmic com esportiu i sostenible. “Volem crear un llegat que vagi més enllà del torneig. Hem protegit l’entorn i estem reconeguts com a centre sostenible”, ha explicat.

Un èxit compartit entre institucions
Des de la Diputació de Girona, el seu president, Miquel Noguer, ha remarcat l’impacte que tindrà la Ryder Cup més enllà de la competició en si. “Avui és un dia de joia. Amb l’esforç col·lectiu, públic i privat, s’ha fet realitat. I serà positiu per Caldes, per Girona i per tot el país”, ha assegurat. "Comencem el compte enrere per fer la millor Ryder de la història”, ha assegurat.
En la mateixa línia s’ha expressat José Manuel Rodríguez Uribes, president del Consell Superior d'Esports, que ha posat èmfasi en la projecció de l’esdeveniment: “És un gran repte. Si ho fem bé, que ho farem, serà la millor Ryder de la història. Obrirà una finestra de visibilitat des de la Costa Brava fins a tot l’Estat”.
El presidente del CSD ha subrayado hoy el apoyo del Gobierno de España para la celebración de la #RyderCup en 2031 en nuestro país.@jmrdezuribes ha destacado la proyección y el legado de este prestigioso torneo de golf por equipos, que cada dos años enfrenta a Europa y EEUU. pic.twitter.com/7Q9WjyhNlp
— CSD (@deportegob) July 25, 2025
Foment del Treball felicita els organitzadors
La patronal, a través d'un comunicat, ha celebrat la confirmació de la Ryder Cup 2031 a Caldes de Malavella com “una fita històrica per a Catalunya” i ha felicitat “els organitzadors i impulsors” de l’esdeveniment. Foment del Treball defensa que la competició reforça la col·laboració publicoprivada i projecta internacionalment el país. “Hem defensat des del primer dia que perdre la Ryder Cup seria un error històric. Ara toca fer-ho gran, fer-ho bé i fer-ho amb visió de futur”, ha afirmat Josep Sánchez Llibre, el president.
⛳️ Foment felicita els organitzadors de la #RyderCup 2031, un exemple d’èxit de col·laboració publicoprivada.
— Foment del Treball Nacional (@FomentTreball) July 25, 2025
🗨️ Josep Sánchez Llibre: “Ara toca fer-ho gran, fer-ho bé i fer-ho amb visió de futur”.
Llegeix tota la notícia: https://t.co/y0vGV4whkx#Golf #Esport #Economia pic.twitter.com/p14a0clitX
L’entitat valora l’impacte econòmic del torneig, amb “més de 1.000 llocs de treball” i “un retorn superior als 1.300 milions d’euros”. També subratlla la promoció global de la destinació Barcelona-Girona-Costa Brava i la feina feta “amb totes les administracions públiques” per fer realitat la candidatura. “La Ryder Cup no només serà un esdeveniment esportiu de primer ordre, sinó també un catalitzador de desenvolupament territorial i turisme de qualitat”, conclou Foment.