Carlos Alcaraz ha sortit victoriós d'una guerra sense descans contra Jannik Sinner (6-3, 6-7, 6-7, 7-5 i 6-3) en un partit que ha durat cinc hores i quinze minuts i que ha fet pernoctar als afortunats que l'han viscut en directe a la pista Arthur Ashe del US Open. El murcià ha sabut resistir les envestides de l'italià, amb una bola de partit inclosa en el quart set, per poder alçar els braços en senyal de victòria quan a Nova York gairebé eren les tres de la matinada.

Batalla colossal d'Alcaraz i la seva bèstia negra del 2022

El jove talent espanyol tenia al davant la seva bèstia negra en aquest 2022, un Jannik Sinner que, a més de ser, als seus 21 anys, una altra de les cares del tennis de present i de futur mundial, l'havia guanyat dues vegades el mes de juliol. La primera va ser per deixar-lo fora en els vuitens de final a l'herba de Wimbledon, dues setmanes abans que l'italià li negués el títol sobre la terra batuda croata a Umag.

Ara, a la pista ràpida, el partit ha estat de tot menys ràpid. I el tennis ho agrairà per sempre. Perquè la d'aquests dos tennistes sembla una batalla que es replicarà en la pròxima dècada, i pocs escenaris millors hi ha per protagonitzar una guerra com la que li han regalat al món que els quarts de final d'un Grand Slam. Després d'un primer intercanvi de cops i un break per banda, a mitjans del primer set, Alcaraz ha aconseguit trencar el servei de Sinner i consolidar-lo amb un joc en blanc i una altra ruptura per posar-se per davant a l'encontre.

Alcaraz salva una bola de partit en un moment crític

Però Sinner ha demostrat, com ho ha fet sempre, una sang freda lògica en algú nascut a prop dels Alps per no perdre la concentració. En el segon set, i en la segona oportunitat, ha aconseguit un break que semblava definitiu, però quan servia per guanyar, Alcaraz ha tret la seva grapa per allargar el set fins al joc de desempat, on Sinner ha posat l'1-1.

D'una forma similar s'ha decidit el tercer. Encara que en aquest ha estat Alcaraz qui l'ha tingut a les seves mans, servint per guanyar-lo, Sinner se l'ha emportat de forma idèntica, en el tie-break on no ha concedit ni un sol punt. A la quarta mànega s'ha viscut el moment més crític per a l'espanyol. Amb 5-4 a favor de Sinner i l'italià amb servei per guanyar el partit i tornar a derrotar el murcià, Alcaraz ha aconseguit salvar una bola de partit, endur-se el break i guanyar els últims quatre jocs del set (5-7), per forçar el cinquè i definitiu.

Després de l'eufòria, ja espera el botxí de Nadal

I allà, quan el cansament s'acumula amb la tensió, s'ha fet enorme. Primer, per fer inútil la ruptura de Sinner que el posava 3-2, ja que aquest ha estat l'últim joc que ha guanyat el transalpí en el partit. Els últims quatre se'ls ha emportat Alcaraz, que ha celebrat eufòric i exhaust una nova fita en la seva carrera.

En les semifinals s'enfrontarà a l'heroi local, el nord-americà Frances Tiafoe, que després de deixar a l'estacada Rafa Nadal en els vuitens va destrossar per la via ràpida a Rublev en els quarts i té la confiança pels núvols. Però Alcaraz també, i ja sap que sortirà del US Open entre els tres primers del rànquing mundial, en espera de saber en quina posició, depenent del que passi en aquesta fase final d'un Grand Slam que, per a ell, ja és històric.