Carlos Alcaraz ha dit adeu a Wimbledon després de caure en quatre sets (6-1, 6-4, 6-7 i 6-3) contra un Jannik Sinner que ha portat el pes del partit i que ha anul·lat els intents d'una remuntada que hauria entrat a la història del Grand Slam britànic després que els dos primers sets els guanyés l'italià.

Un duel de present, i de molt futur

L'esport, i el tennis, està constantment a la cerca de noves estrelles i de noves rivalitats, i un esport que porta vivint 15 anys del 'Big 3' que formen Nadal, Djokovic i Federer, en l'ordre que vostès vulguin, ha trobat en Alcaraz un relleu ideal. Però, per descomptat, no és l'únic adolescent amb un talent i un caràcter descomunal, i l'italià Sinner, de 20 anys, s'ha encarregat de demostrar-ho.

Costa molt veure un Carlos Alcaraz tan fora d'un partit en absolutament tots els aspectes. El murcià, des del principi, s'ha trobat amb una piconadora al davant que no donava cap mena d'opció. L'espanyol, en el primer set, només ha pogut mantenir el seu servei la primera vegada, però Sinner s'ha mostrat intractable i l'ha guanyat amb un 6-1 tan insultant com sorprenent per aquells que han omplert l'All England Tennis Club esperant un duel de poder a poder entre dos dels joves talents del present i del futur.

Sinner, un italià de sang freda

Sinner és un italià diferent. Perquè els jugadors transalpins, habitualment destaquen per la seva sang calenta i el caràcter, però Sinner és tot el contrari. Nascut en una petita localitat prop de la frontera austríaca, s'ha forjat més a prop de la neu que de la platja, més acostumat al fred que a la calor, i aquest caràcter fred s'ha transmès a la pista, anul·lant completament Alcaraz en els dos primers sets a base de serietat i rigorositat en tots i cadascun dels cops. Ha començat el set trencant el servei de l'espanyol, i a base de mantenir el seu, ha tancat el segon període amb un 6-4 que deixava Alcaraz contra les cordes i sense marge d'error.

I si alguna cosa té el caràcter, a vegades volàtil, d'Alcaraz, és que quan sembla estar mort, només ho sembla. Les sensacions seguien sense ser massa bones, però el d'El Palmar ha començat a ser capaç de treure els jocs al seu servei, i obligava Sinner a fer el mateix per mantenir igualat el marcador. Els jocs anaven passant, i cap d'ells aconseguia un break que pogués desnivellar la balança, pel que tot ha acabat per decidir-se en un joc de desempat que podia ser l'últim del partit si queia del costat de l'italià.

Alcaraz força el quart set amb un tie break agònic

Alcaraz s'ha posat 6-3, amb tres boles de set que no ha pogut aprofitar, i Sinner ha arribat a disposar de dues oportunitats per tancar el partit, i entre algun error impropi del que s'havia vist en les dues hores anteriors i la negativa d'Alcaraz a abandonar tan d'hora la pista, l'espanyol ha acabat guanyant el tie break per 10-8 i els nivells de confiança han augmentat al mateix ritme que els nervis, per primer cop en tot el partit, baixaven.

La superioritat de Sinner havia desaparegut de cop, i per moments, l'italià semblava humà i, com tots els mortals, tenia nervis en moments de tensió, mentre Alcaraz s'ha començat a creure que podia protagonitzar una remuntada èpica. No obstant, tot i que Alcaraz ha tingut a tocar el break en les dues primeres vegades al servei de Sinner, l'italià ha resistit, i ha estat ell qui ha fet el break que suposava el 3-1 i que, a posteriori, s'ha demostrat decisiu i definitiu. 

Alcaraz allarga l'agonia però Sinner mereix guanyar

Perquè tot just després, Alcaraz s'ha posat amb un 0-40 que podia restaurar la igualtat, però Sinner s'ha fet enorme i ho ha resolt amb la grandesa d'un dels jugadors que ha de marcar el futur d'aquest esport. A partir d'aquí, cada punt del d'Innichen era una bala més al cos d'un Alcaraz que ha acabat claudicant després de salvar tres boles de partit amb un 5-2 en contra.

Ha posat el 5-3, i ha arribat a tenir una oportunitat de trencar el servei, la setena del partit, però Sinner també se n'ha ensortit i ha acabat passant, per mèrits propis, als quarts de final de Wimbledon. Alcaraz hi haurà de tornar la temporada que ve, i amb 19 anys, tindrà moltíssimes oportunitats per millorar un resultat més que digne en la seva segona participació a la gespa londinenca.

 

Imatge principal: Carlos Alcaraz, preocupat durant una de les aturades del partit / Foto: EFE