Carlos Alcaraz ha complert els pronòstics i ha derrotat aquest dimarts a l'argentí Sebastián Báez, número 37 del món, a la primera ronda del US Open. El tennista murcià ha hagut de suar més del previst, ja que Báez l'ha dut al límit en els 2 primers sets, que el murcià ha guanyat amb dos ajustats 7-5. Al tercer set, amb 2-0 al marcador a favor d'Alcaraz, Báez s'ha hagut de retirar per problemes físics.

Amb aquesta victòria, encara que soferta, el tennista murcià espera recuperar sensacions després de la desfeta que va patir a Mont-real, on va caure a la primera ronda contra Tommy Paul. "A Mont-real em va costar, perquè vaig sentir la necessitat de voler guanyar", va afirmar abans del partit Alcaraz, que a poc a poc va sentint la pressió d'haver de guanyar, quan fins fa poc tot el bo que fes era un argument més per als que asseguraven que tenia fusta d'estrella. Abans de la derrota al Canadà, Alcaraz havia perdut les finals d'Hamburg, contra Musetti, i d'Umag, contra Sinner, mentre que a Cincinnati va perdre contra Norrie en els quarts de final.

Alcaraz resisteix i Báez es retira

El partit ha començat com es preveia, ambdós tennistes fent-se forts en els seus respectius serveis. Alcaraz volia allargar els punts, però Báez ha respost amb un tennis potent que per moments ha posat en problemes el murcià. Báez, de fet, ha vorejat el break al 8è joc, en el que Carlos Alcaraz ha patit per tombar un 0-30. El set se n'ha anat al 5-5, moment en què el murcià ha aconseguit trencar-li el servei a Báez, que ha vist com perdia el set després de firmar una gran primera mànega.

Semblava que el cop per a Báez seria definitiu, ja que el segon set ha començat amb una altra ruptura d'Alcaraz. El tennista argentí, tanmateix, s'ha reposat, aconseguint dos breaks amb què s'ha posat 3-4 i servei al seu favor. Carlos Alcaraz, tanmateix, ha tornat a demostrar per què és un jugador especial, cridat a marcar una època, i s'ha tornat a refer per tornar la ruptura i assegurar-la guanyant el seu servei amb solvència. Semblava que Alcaraz hauria de seguir patint, però en l'inici del segon set Báez ha hagut de retirar-se per uns problemes físics.

El dia que Alcaraz va explotar al US Open

Diumenge vinent es complirà un any de l'explosió definitiva de Carlos Alcaraz, un moment màgic que es va produir sobre la pista Arthur Ashe, la mateixa en la qual el murcià ha superat aquest dimarts Báez. Aquell 4 de setembre de 2021, Alcaraz s'enfrontava a Stefanos Tsitsipas, que arribava al partit com a clar favorit. Tot semblava indicat que el grec guanyaria amb facilitat, mentre que Alcaraz podria viure un moment important en la seva carrera, sumar experiència de cara al futur.

Carlos Alcaraz, tanmateix, tenia altres plans. Tsitsipas es va posar 1-0 i després 2-1, però el murcià va decidir entrar en la història emportant-se els dos últims sets, amb només 18 anys i 4 mesos. El públic nord-americà es va rendir als seus peus. "La multitud t'adora", li va dir l'entrevistadora de la pista després del partit. "No hauria guanyat sense ells", va respondre el murcià. S'acabava de generar una relació amb l'US Open que Alcaraz vol mantenir intacta.