"La llegenda contra el prodigi". Així és com Netflix ha volgut batejar l'exhibició que han organitzat a Las Vegas entre Rafa Nadal i Carlos Alcaraz, que ha portat el nom de 'Netflix Slam'. La famosa plataforma d'streaming nord-americana ha emès en directe aquest partit, celebrat al Michelob Ultra Arena, un pavelló que normalment alberga els partits de l'equip femení de bàsquet de Las Vegas (Las Vegas Aces) i que ha estat convertit en una pista de tennis, negre com la Rod Laver, expressament per aquesta cita. L'expectació al voltant d'aquesta exhibició era molt alta, i els dos protagonistes no han fallat. El passat i el present del tennis s'han aliat amb la ciutat de l'entreteniment per brindar-li al seu públic un espectacle que no ha decebut. Després d'un primer set dominat per Nadal i un segon per Alcaraz, el matx s'ha acabat decidint en un super tie-break de 26 punts, amb el murcià com a guanyador.

Aquest partit arriba pocs dies abans de l'inici del Màsters 1000 d'Indian Wells, un dels tornejos més destacats d'aquest primer tram de temporada, i encara amb la incògnita de veure com serà la gira de terra batuda de Rafa Nadal. A Las Vegas, ha demostrat que encara té aquell caràcter que el rendeix (quasi) invencible i les sensacions no han estat gens dolentes. En els pròxims mesos veurem si tot era un farol o no. De moment, Alcaraz no ha caigut en ell, tot i que ha estat a punt de fer-ho.

All-in de Nadal en el primer set

El primer set del partit ha arrencat de forma sorprenent. Carlos Alcaraz és qui ha comès més errors no forçats, mentre Rafa Nadal s'ha mostrat molt segur, sobretot a través del servei. De fet, en poc més de 15 minuts, el 14 vegades campió de Roland Garros ja s'havia col·locat 3-0, amb un break a favor. Evidentment, Alcaraz està en un estat de forma superior a Nadal, que encara somia de poder arribar a la gira de terra batuda europea amb opcions de poder competir per algun títol.

I tot i que el ritme de joc que s'estava veient a Las Vegas no era massa alt, Rafa Nadal ha sabut fer el mínim per assegurar-se la primera màniga amb un 6-3 a favor, segellat en 37 minuts. Com en els seus millors temps, el tennista balear ha tancat el set amb un ace, que ha aixecat els espectadors de Las Vegas dels seus seients. En aquestes grades hi havia diversos espectadors de luxe, com Colin Kaepernick, Catherine Zeta-Jones (amb Michael Douglas), Lindsey Vonn, Danai Gurira i Charlize Theron, que estaven gaudint de valent d'aquest duel de generacions. Encara faltava molt, però el primer cop sobre la taula l'ha donat la veterania per sobre de la innocència i la joventut.

Tot es decideix a un tie-break d'infart

Ara bé, una superproducció de Netflix com estava sent aquest partit no podia acabar-se en dos sets correguts. Las Vegas volia allargar aquest espectacle i els dos protagonistes els han concedit el desig a tots els fans. Carlos Alcaraz ha manat amb mà de ferro el segon set i s'ha endut el segon punt del matx amb un 6-4 que enviava la cita a un super tie-break que prometia ser vibrant. Les normes d'aquesta exhibició no contemplaven un tercer set, sinó que optaven per un format distint, que augurava moltes més emocions.

I aquestes han arribat en el tram final el tie-break. Tot i que Carlos Alcaraz era qui portava la batuta del duel, Rafa Nadal es resignava a perdre. El públic, entregat amb la llegenda de Manacor, li ha donat ales per salvar fins a cinc match-points, però a la sisena oportunitat, el número dos del món ha tancat el partit, finalitzant quasi dues hores d'espectacle, entreteniment i molt nivell tennístic.