El Barça aviat pot tornar a fer negocis amb el Manchester City. Després de concretar-se el fitxatge de Ferrán Torres, ara Joan Laporta està en converses per un altre jugador que no acaba de tenir un rol important a les ordres de Pep Guardiola. Es tracta de Raheem Sterling, que en les últimes setmanes està tenint més protagonisme, però en les grans cites és suplent habitual, ja des de la passada temporada. Per això, pensa a sortir.

I Joan Laporta ja li ha comunicat en més d'una ocasió l'enorme interès que té a aconseguir la seva contractació. El seu nivell i les seves qualitats estan fora de tot dubte, i tindria un lloc assegurat a l'onze inicial. El problema és que demanen molts diners per l'internacional anglès, i no és cap secret que els blaugrana no poden pagar el que costaria. Aquesta és la raó per la qual les negociacions estan paralitzades i congelades des de fa temps.

Raheem Sterling Manchester City Europa Press

Raheem Sterling/ Europa Press

Però que s'hagi deixat de parlar de l'ex del Liverpool no significa que s'hagin oblidat d'ell, ni de bon tros. Segueix a la nevera, i, quan tinguin l'oportunitat, des del Camp Nou no s'ho pensaran i es llançaran amb tot a buscar la seva incorporació. El futbolista s'ha deixat voler, i els seus plans de futur no han canviat: desitja mudar-se, i iniciar una nova aventura en algun lloc on pugui tenir molts més minuts, i recuperar la confiança.

Sterling estaria disposat a rebaixar-se el sou de manera considerable, per poder jugar en el Barça. I Laporta pot fer un important esforç per arribar a un acord amb el City, que abans el considerava intocable, però ara acceptaria la seva venda per una quantitat propera als 80 milions d'euros. No fa falta dir que els culers ni volen ni poden pagar això, encara que en els últims dies ha cobrat força una notícia que arriba des d'Anglaterra.

En ella, especulen amb la idea que tot es resolgui mitjançant un canvi de peces. L'implicat, a més de l'extrem de 27 anys, seria un Frenkie de Jong que resulta del total grat de Guardiola, i que té el cartell de transferible.

De Jong per Sterling, sense diners pel mig

Xavi creu que l'ex de l'Ajax d'Amsterdam és completament prescindible, i fins i tot pot perdre la seva condició de titular quan es recuperi Pedri González. No s'oposaria a la seva sortida, sempre que rebin una quantitat acceptable a canvi. I donaria l'OK sense pensar-s'ho dues vegades, si desprendre's d'ell serveix per poder apropar Sterling.

Frenkie De Jong Osasuna Barca EFE

Frenkie de Jong/ EFE

El Barça està treballant en tancar el tracte, i l'última paraula serà del City, que haurà de decidir.

Els 'skyblue' tenen De Jong a l'agenda des de fa temps.