Les expectatives amb la renovació de Gavi són les mateixes que amb les d’Ansu Fati i Pedri. Ambdós internacionals absoluts de 19 anys van ser renovats l’any 2021 i al seu nou contracte se'ls hi va fixar una clàusula de rescissió de mil milions d’euros. Per tal d’allunyar els taurons de la costa, amb el jove prodigi de Los Palacios y Villafranca es vol fixar una clàusula que oscil·li també les deu xifres.

El cas és que actualment té contracte en vigència fins a l'any 2023 i la seva llibertat està fixada en 50 milions d'euros. L'ascens meteòric de Gavi i la responsabilitat que ha assumit al Barça de Xavi Hernaneez ha deixat obsolet el seu contracte actual. A més a més, no només es tracta de què els 50 milions de la seva clàusula són molt accessibles per a qualsevol potència futbolística europea, sinó que també el seu sou ja és indigne si parlem de tot un titular indiscutible del primer equip del Barça.

Gavi gol Barça Elche EFE

Gavi celebrant un gol / EFE

Gavi perilla

Les comparacions sempre han estat odioses, però en un cas com el del Barça de l'actualitat es presten a la controvèrsia. Si tenim en compte que l'adolescent andalús és titular i Philippe Coutinho és suplent, cal dir que el brasiler té un sou 173 vegades superior al de Gavi. Concretament, segons Salary Sport, el mitjapunta de Rio de Janeiro percep 23 milions d'euros anuals i l'interior sevillà 133.000 euros.

Al mercat actual Gavi és un caramel. Chelsea, Manchester City, i Liverpool volen comptar amb els seus serveis. Tots li multipliquen el sou i volen establir-lo com la pedra angular del futur del club, però Gavi té clar que el seu lloc és al Barça. Als seus 17 anys, el futbolista té clar que es troba al lloc indicat en el moment indicat i per aquesta raó està predisposat a allargar la seva vinculació contractual al Camp Nou.

Philippe Coutinho Barca Europa Press

Philippe Coutinho durant un escalfament / Europa Press

Al-Khelaïfi també amenaça

Però com tot talent, no renovarà a qualsevol preu. El cor el té blaugrana, però Nasser Al-Khelaïfi vol vestir-lo amb el blaugrana del Paris Saint-Germain i al mandatari qatarià hi ha pocs objectius que se li escapin. 

De fet, li ofereix un contracte únic per a un jugador menor d'edat que cap jove promesa abans havia tingut. Traduït a xifres, Al-Khelaïfi li posarà sobre la taula més de 7 milions d'euros anuals, la qual cosa seria multiplicar per 60 la seva retribució econòmica actual. Amb tot, el seu agent, Iván de la Peña, coneix molt bé el Barça i també és afí a què el seu client se segueixi desenvolupant com a futbolista sota les ordres de Xavi. Tanmateix, el temps corre en contra de Joan Laporta.

 

Imatge principal: Al-Khelaïfi i Joan Laporta / Europa Press