El Barça està lluitant com pot durant aquests mesos que està jugant a Montjuïc. L'Estadi Olímpic Lluís Companys és majestuós, però no té cap comparació amb el Camp Nou i amb el nou estadi que està previst que reobri a finals d'aquest 2024. I és que aquesta nova casa del barcelonisme serà una meravella en molts sentits i tindrà fins a set aspectes destacats respecte l'anterior versió.

Ja es pot dir sense por a equivocar-se que el nou Camp Nou serà el millor estadi d'Espanya, estarà al podi a nivell europeu i no tindrà res a envejar a cap altre a nivell mundial. Però també és veritat que tots els avenços que s'introduiran seran per al bé de l'espectacle i per al bé dels seguidors que vagin a veure en directe l'espectacle del futbol.

Camp Nou Barça / Foto: FC Barcelona
El vell Camp Nou / Foto: FC Barcelona

Les millores del nou Camp Nou

A nivell estètic i que es comprovarà a primera vista cal destacar tres aspectes importants. El primer de tots serà l'augment de la capacitat, arribant als 104.600 espectadors, i la nova coberta que deixarà tots els aficionats sense perill de mullar-se en cas de pluja. Però és que també serà gràcies a la tercera graderia, que ja no serà asimètrica i permetrà aquest augment d'espectadors i una millora a nivell visual. I això també significa que augmentaran les localitats VIP, passant dels 2.200 seients als 7.000. Això vol dir que econòmicament es farà un gran salt.

Però això no serà tot, ja que a l'hora d'accedir a l'estadi hi haurà més facilitats. En primer lloc, el nou Camp Nou estarà obert al barri de Les Corts i no es veuran barreres per accedir-hi. I, en segon lloc, els accessos a les localitats seran més adaptats a totes les necessitats, amb nous ascensors i escales mecàniques que ajudaran la mobilitat interna. I també caldrà destacar que en l'aspecte de la comoditat hi haurà un grau més confort, amb seients nous i més amplis.

Tot això anirà acompanyat d'un projecte que mira al futur. I és per això que el Barça ha apostat per aquest nou estadi més sostenible, que tindrà una gran baixada de la despesa energètica respecte a l'anterior Camp Nou. I anirà acompanyat d'un pla de mobilitat més adaptat a les necessitats de la ciutat de Barcelona, amb més transport públic i una idea de no aturar-se aquí.

Espai Barca Nou Camp Nou FC Barcelona
El disseny del nou Camp Nou / Foto: FC Barcelona

Compte enrere per al nou Camp Nou

Però tot això encara no es pot comprovar perquè el nou estadi culer encara no s'ha acabat de construir. En els propers mesos continuarà la feina i s'espera que el proper mes de novembre ja s'hagin acabat la primera gran part de les obres i que es faci la inauguració oficial.

Tot i això, des del Barça saben que les obres van per llarg i que el nou Camp Nou encara trigarà uns anys més a completar-se. La remodelació va per llarg i a fases. De moment, el ritme és bo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!