L'atac policial contra Jacob Blake ha paralitzat l'NBA. Els jugadors dels Milwaukee Bucks, equip favorit per guanyar el campionat, han estat els primers a boicotejar el seu partit, el cinquè de la primera ronda de playoffs de l'NBA que estan jugant contra els Orlando Magic, com a protesta per l'última mort d'un afroamericà a mans de la policia als Estats Units. 

Segons ha informat el periodista Adrian Wojnarowski, els jugadors dels Bucks han decidit no saltar a la pista i s'han quedat al vestidor. A menys de quatre minuts per iniciar el partit, els jugadors rivals, els Orlando Magic, han fet el mateix i han deixat la tripleta arbitral sola a la pista.

El personal de la lliga ha intentat reconduir la situació perquè els jugadors disputessin el partit, però qualsevol intent ha estat en va. Durant la seva estada al vestidor els jugadors dels Bucks han intentat contactar amb el fiscal de general de Wisconsin, Estat on es va produir la mort de Blake. Aquest és el primer cop que els mateixos jugadors de l'NBA boicotegen un partit i segurament no serà l'últim, ja que en les últimes hores diversos jugadors de Toronto Raptors, un altre dels equips favorits, també han insinuat accions més contundents contra el racisme.

Nit sense partits

Les reaccions dels altres equips de l'NBA no s'han fet esperar i mitja hora més tard, els jugadors dels Rockets i dels Thunder també han decidit boicotejar el partit que els havia d'enfrontar aquesta nit. Minuts més tard els jugadors dels Lakers i dels Trail Blazers, que també s'enfrontaven aquesta nit, han confirmat que tampoc jugaran el seu partit. Això deixa l'NBA completament aturada, un altre cop, a causa del racisme endèmic als Estats Units

Davant l'allau de boicots i les protestes contra el racisme, la mateixa NBA ha decidit posposar els partits pel campionat sense posar data de represa de la competició.