Aquest dijous ha nascut una estrella. El seu nom és Alberto Ginés, que amb només 18 anys s'ha proclamat campió olímpic en escalada esportiva, disciplina que a Tòquio 2020 s'estrenava en uns Jocs Olímpics.

Fins aquell moment, Alberto Ginés era un adolescent més, però en tocar el cel toquiota s'ha convertit automàticament en una estrella, amb totes les coses bones i dolentes que això comporta. Amb molt poca informació sobre la seva vida, el treball d'investigació de les xarxes socials ha estat ardu i finalment ha sortit a la llum que l'escalador té dos comptes al Twitter, l'oficial i la privada. En la primera, @AGinesPodium, l'esportista se centra en l'escalada, posant vídeos i comentaris sobre la seva passió més gran. En la privada, "me gustan los sábados", Ginés mostra el seu costat més personal, la qual cosa encara l'ha catapultat més a la fama.

gines 3

Un compte privat viralitzat en minuts

"M'he quedat sense compte 'privat', però ha pagat la pena", admetia fa unes hores Alberto Ginés. "Per què se'm fa viral aquest compte i no l'oficial?". I és que els comentaris del seu segon compte han captivat la comunitat de Twitter. "Competeixo d'aquí a 4 hores i ja estic nerviós", ha escrit el matí d'aquest dijous, conscient del qual li estava a punt de caure al damunt.

gines 2

"Sí, anar-se’n de festa és irresponsable de collons", va respondre a un tuit sobre per què estaven pujant els contagis en covid-19 entre els joves. I és que entre missatges propis d'un jove de 18 anys, en què comenta el programa de televisió de moda o assumptes com l'amor o l'amistat, Alberto Ginés tampoc no s'oblida de temes més adults. "L'altre dia anava tranquil·lament al cotxe i del no-res em vaig posar a plorar, simplement em vaig plantejar si de veritat valia la pena perdre'm la vida de la meva família", reflexionava sobre la vida de l'esportista d'elit.

Garrotades a Vox i al Partit Popular

El tuit que finalment s'ha viralitzat ha estat un altre, un tremend clatellot que Alberto Ginés va enviar a Vox, com al seu dia també va fer Ana Peleteiro. "Els joves volen: una educació de qualitat, salaris dignes, treballs estables, accés a una hipoteca, una llar i formar una família", va escriure Vox. "Els joves no us volem a vosaltres", va respondre Ginés.

gines 1

I també va tenir unes paraules per al Partit Popular. En un tuit del PP en el qual es veu Pablo Casado visitant una granja amb ovelles, l'escalador va contestar: "M'ha costat veure que eren ovelles i no els votants del seu partit". "Visc amb la constant por de tirar la canya a una noia i que sigui fatxa", va escriure en una altra ocasió.

gines 4

Tots aquests tuits, és clar, han generat un enorme enrenou a les xarxes socials. Veurem si PP i Vox feliciten el campió olímpic Alberto Ginés o si, per contra, el de Càceres rep el mateix tracte que Ana Peleteiro o Ray Zapata.

 

Imatge principal: Alberto Ginés, amb la seva medalla d'or dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 / Europa Press